Barnporträtt -Nils!Just nu redigerar jag flera timmar varje kväll, så roligt att få fixa med de bilder jag tog i söndags. Ett av barnen som jag fotade porträtt på var Nils och här kommer en liten bildkavalkad på bilderna som togs på honom!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon 500D+Canon EF 100 2,8 Macro USM.Barnporträtt -Ella!Fina Ella var även med på barnporträttssöndagen och hon var verkligen alldeles fantastisk att fota! Ella tyckte nämligen det var väldigt roligt att bli fotograferad och stormtrivdes framför kamran, så härlig känsla att få vara fotografen!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon 500D+Canon EF 100 2,8 Macro USM.


Barnporträtt -Molly & Lukas!I söndags fotade jag även Molly och Lukas och det var verkligen superkul att fota dom eftersom de båda tyckte att det var så kul att posera!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon 500D+Canon EF 100 2,8 Macro USM.


Barnporträtt -Matilda & Wilmer!Igår hade jag barnporträttdag här hemma hos oss och jag fotade tio barn mellan 8.30-15! Det var absolut den roligaste arbetsdagen jag haft ever!!
Nu har jag mycket redigeringstid framför mig, sådär 2000 bilder att gå igenom närmare bestämt ;-.
Min vän Kajsa med sina två barn Matilda och Wilmer var några av de som var här igår och här kommer en liten sneakpeak från de bilderna.

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon 500D+Canon EF 100 2,8 Macro USM.
 


Somrigt!

Temat i Fototriss denna vecka är "Somrigt" och den här veckan är trissen även en tävling med priser från Coolstuff. Jag har valt bilder som är tagna på västkusten där vi brukar fiska krabbor och bada och det är något av det "somrigaste" jag vet. Jag älskar att känna doften av salt hav och tång och titta på glittret i vattnet.
Det är sommar för mig! 

Foto: Charlotte Wångstedt.

Vill ni se fler bilder på temat kan ni se det här!


Porträttfoto!På söndag (Mors dag) kör jag en dag med barnporträttfoto. Ska bli så otroligt skoj så jag ser fram emot detta väldigt mycket! Vi kommer att vara intill bäcken bakom vårt hus och i träden ska jag hänga upp pom poms i de färger som respektive barn har på kläderna. Dessa kommer att få fungera som bakgrund och förgrund vid fotograferingen (ni som ska komma får hemskt gärna skriva i kommentarsfältet här nedan ungefär vilka färger era barn kommer ha på kläderna, så att jag kan förbereda pom pomsen utefter detta). I området finns det också en häck med jättefina vita blommor och även den kan vi använda som bakgrund. Ta också gärna med gummistövlar till barnen då gräset är ganska högt på några ställen (vi kommer även att klippa ner gräset på något ställe där man kan sitta på filtar).

Tiderna för de barn som ska komma ser ut så här:

08.30 Molly och Lukas.
09.30 Matilda och Wilmer.
10.30 Olivia och Benjamin.
11.30 Ella.
13.00 Nils.
14.00 Vallde och Leo.

Efter fotostunden kommer barnen att få glass i våran trädgård!
Varmt välkomna på söndag/Lotta! 


Slottskogen!I söndags var vi på utflykt i slottskogen. Vi lekte på lekparken Plikta, grillade korv, besökte Barnens zoo och säldammarna och träffade fina vänner.
Detta är en liten bildkavalkad från dagen!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Sommar & jordgubbar!Helt plötsligt fick vi sommar, så underbart efterlängtat och härligt!
På sommarhalvåret lever vi i stort sett utomhus när vi är lediga, från tidig morgon till kväll. Vi grillar, grejar i trädgården, leker med grannar på gatan, åker på små utflykter och på kvällarna läser vi godnattsaga i utesoffan.
I den här familjen älskar vi sommaren!

Jag har, precis som förra året, flyttat en del av jordgubbarna från odlingsbänken till tubtrugs. De växer riktigt bra i dom och efter ett tag så hänger de så fint ner över kanten!
Idag när jag var och handlade köpte jag jordgubbar (Holländska, men ändå...) som vi åt tillsammans med grannarna ute på lekplatsen, stor sommar-feeling!

Hittade en liten grönskimrande skalbagge i trädgården som jag fotade en stund. Här kryper den på baksidan av ett rabarberblad.Foto: Charlotte Wångstedt.


Bohus fästning!I helgen besökte vi Bohus fästning och jag fotograferade både inne i själva borgen och utanför. Zeb tyckte att det var jättespännande att springa omkring i alla gångar men även att lyssna till när vi berättade vad borgen använts till. Särskilt spännande var det såklart i fängelsehålan!
Utanför borgen fotade jag även mycket fina blommor, både planteringar och friväxande.
En väldigt lyckad dag för alla!Foto: Charlotte Wångstedt.


Tillsammans!

Den här veckans tema i Fototriss är "Tillsammans" och denna vecka görs temat med speciellt fokus på Cancerfonden.
För mig betyder ordet "Tillsammans" att vara med min fantastiska lilla familj. Igår gjorde vi en utflykt till Bohus Fästning och de två första bilderna är från denna dag och den sista bilden är på vår son tillsammans med Nallis, tagen i vår trädgård precis när han vaknat.
Dessa bilder får symbolisera veckans tema.

Foto: Charlotte Wångstedt.

Vill ni se fler deltagares bidrag i veckans tema kan ni göra det här.


Foto i kvällsljus!Igår kväll var det ett helt fantstiskt kvällsljus! Jag tog med mig kameran ut på kvällspromenaden med Ruffen och laborerade med det härliga motljuset!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Löjtnantshjärta!Idag när vi var ute och gick fick jag se en helt fantastiskt fin löjtnantshärta och jag tog några foton av den......och med dessa bilder önskar jag alla som tittar in här en trevlig helg!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Det perfekta livet...Bilden ovan är en bild på mig själv och vår son Zeb i vitsippeskogen. Det är inte så vanligt att jag själv kommer med på bild här på bloggen eftersom det nästan alltid är jag som håller i kameran men den här bilden har min mamma tagit.

Jag har ända sedan jag startade den här bloggen tänkt att skriva ett inlägg om "det rosa skimmer" som ofta blir på bloggar och så även i min. Idag läste jag ett inlägg som så mycket stämmer med mina egna tankar kring bloggandet. Jag har precis som den här tjejen valt att inte dela för mycket av mitt privata liv och jag har även valt att göra "fina och inspirerande" inlägg och inte visa tvätt och dammråttor som ju såklart även vi har.
Så istället för att jag ska skriva ett långt inlägg om detta tycker jag att ni ska gå in och läsa Anna Malins inlägg här. Den här bloggen är dessutom fylld av vackra bilder och en av mina absoluta favvo-bloggar!

Foto: Annika Wångstedt och Charlotte Wångstedt.


Grönska & vattendroppar!Verkar som vi har kommit in i en riktig regnperiod och man tycker ju lätt att det är ganska tråkigt eftersom man vill vara ute och njuta av den fina våren nu. Men fördelen är ju att det blivit så otroligt grönt ute och hinner man dessutom ut en snabbis mellan regnskurarna med kameran, så finns det massor av fina regndroppar att ta kort på. Daggkåpan är en av mina favoriter, dels är den väldigt fin men bladen är också skapta så att vattendropparna ligger kvar jättelänge, fotograferingsvänligt värre!

Dessa bilder är tagna med Canon 100 mm 2,8 USM Macro-objektivet men jag märker efter att ha skaffat detta objektiv att det är nödvändigt med ett stativ... De här bilderna har ganska dålig skärpa men jag tycker att de är så härligt gröna och krispiga så jag lägger ut dom ändå...Foto: Charlotte Wångstedt.


Bloggdesignfix & lite omplantering...Om ni tycker att ni inte känner igen er här på bloggen så beror det på att jag just nu håller jag på att fixa med bloggdesignen...
Något annat jag pysslat med det senaste är omplantering av tomaterna som nu blivit riktigt stora och fina!
Bilden under är en bild på tomaterna förra sommaren.

Foto: Charlotte Wångstedt.


Ny!

Den här veckan i Fototriss är temat "Ny" och min tolkning är den nya grönska som har kommit de sista dagarna. Helt otroligt fort har det gått och man kan riktigt se dag för dag hur det växer, så häftigt!

De här bilderna smög jag ut tidigt imorse och tog så de är i den bemärkelsen alldeles nya också. Tycker att det är en så härlig känsla att gå ut innan alla andra är uppe, ta med hunden och kameran och bara vara i naturen. Imorse var det sådär tyst runt omkring oss att fågelsången blev nästan öronbedövande...

Foto: Charlotte Wångstedt.

Vill ni se fler bidrag i Fototrissen på veckans tema "Ny" kan ni se det här.
Ha en jättefin Söndag!


Bloggpanelen, Jotun LADY sensitive/Blogg.se del 3!Att få inspiration och skapa en idé...

När jag letade inspiration till att måla om i pysselrummet inför samarbetet med blogg.se och Jotun LADY Sensitive använde jag mig dels av Jotuns inspirations och faktakatalog och bilder jag sparat i en inspirationsmapp på datorn men mestadels tog jag inspiration från mina egna bilder. På ena väggen ovanför skrivbordet satte jag upp de bilder som jag använt mig av gällande färgskala, känsla och idé och de fick bilda en slags moodboard i rummet. Jag tycker själv att det är ett bra sätt att jobba på då moodboarden i slutändan bidrar till att man får en fin helhet på projektet.

De bilder jag valde till projektet är mestadels tagna med min iPhone och för att alla bilderna skulle ha samma uttryck när jag satte upp dom på väggen efterbehandlade jag alla bilderna i appen Picture Show. Bilderna fick också ramen Old mat och sedan laddade jag upp dom för framkallning på Crimson, som jag tycker gör otroligt fina papperskopior.

När jag skulle bestämma mig för vilka nyanser jag skulle använda mig av i Jotun LADY Sensitives färkarta lade jag färgproverna brevid mina inspirationsbilder för att hitta rätt färg och känsla. Sedan höll jag på att flytta runt dem för att till slut hitta de jag ville använda mig av.Jag gjorde ju också en massa pom poms som jag hängde i taket där vi målat och valde färger som höll sig inom samma färgskala som de färger jag valt från Jotun LADY Sensitives färgkarta. Pom pomsen fick förstärka den mjuka och pastelliga känslan som finns i de färger jag använt mig av...

Vill också passa på att påminna om tävlingen där ni kan vinna Jotun LADY Sensitivefärg för 2000 kr. Kika gärna in på kampanjsidan http://blogg.se/ladysensitive för att delta!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Sättpotatis och pumpaplantering!I helgen åkte vi på en liten växt och fröshopping till Blomsterlandet och Plantagen. Hittade en jättefin uppstammad Rosmarin som fick följa med oss hem tillsammans med en del andra kryddor, fröer, dekorationssten, krukfat och en fin prickig planteringsspade. Sedan fick det bli eftermiddagspyssel i trädgården där vi både satte de nya växterna i krukor, planterade lite nya fröer och även skolade om en del växter som behövde det.
Zeb planterade prydnadspumpafröer från Weibulls Juniorpåsar (växter med stor växtkraft och snabbt resultat).

Igår kväll fick jag också satt potatisen som inte blivit av innan!

I år har jag bara satt potatis i tubtrugs (bästa odlingskrukan ever om man bara borrar hål i botten ;-). Förrförra året hade jag jättefin potatis i våra pallkragar men så regnade det till slut så mycket och blev väldigt mycket mask i dom så förra året höll jag upp med potatisen. Nu testar jag att sätta i tubtrugsen i år så får vi se vad det blir av det...På Plantagen hittade Zeb också en jättestor vindsnurra som han förälskade sig alldeles i... Den gör sig nu fint i vår trädgård som vi försöker hålla så stram som möjligt i svart, grått och vitt bland alla barnleksaker...;-)

Foto: Charlotte Wångstedt.


Bloggpanelen, Jotun LADY sensitive/Blogg.se del 2!Här kommer lite fler bilder från projektet i samarbete med blogg.se och färgföretaget Jotun där jag och sju andra bloggare testmålat färgen Jotun LADY Senstitive.
Gå gärna in och se vad de andra bloggarna målat här.
 


På kampanjsidan http://blogg.se/ladysensitive hittar ni tävlingen där ni kan vinna Jotun LADY Sensitive färg för 2000 kr. Var gärna med och tävla där!!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Så här ser det ut där jag är...

Den här veckan i Fototriss är temat "Så här ser det ut där jag är" och så här ser det ut hos mig.
Körsbärsblommor, stora och höga vitsippor och mycket grönt som spruckit ut...underbart!

Foto: Charlotte Wångstedt.

Vill ni se fler bidrag på temat kan ni se det här.


Lek med ljus och perspektiv!Ute i naturen just nu finns det så otroligt mycket fint att fota och ljuset det senaste har varit underbart. Passade på att leka med perspektivet och ljuset på vitsipporna då de nu är riktigt stora och höga.
Det nya objektivet jag köpte är verkligen så fantastiskt att fota med som jag hoppades (canon 100 mm 2,8 Macro USM). Dessa bilder är både tagna med macroobjektivet och med kitobjektivet 18-55 mm och close up filter +4 och +10. På bilden nedan har jag legat på mage vid en åkant och fotat i motljus med vattnet som bakgrund, därav den kraftiga bokehn...
Som sagt, en lek med perspektiv, ljus och skuggor denna gång.
  


Foto: Charlotte Wångstedt.


Kryddskyltar!Just nu håller jag på att fixa fina skyltar till allt vi planterat och dom här griffelskyltarna hittade jag på Blomsterlandet i förra veckan för 19 kr st. Texten får man skriva själv och jag använde inte griffelkrita som det är tänkt eftersom det dels är svårt att få snyggt och sedan försvinner även vid regn, utan istället en vattenfast vit tuschpenna.

De här zinkskyltarna har min pappa gjort åt oss och sedan har jag klistrat på dymotext på dom.
Gillar dessa jättemycket!
 
Foto: Charlotte Wångstedt.


RSS 2.0