Blåsippa!

Hittade en alldeles ensam liten blåsippsknopp bland alla vitsippor uppe i "våran" skog. Det var perfekt ljus för att få motljus i de små håren på stjälken men tyvärr blåste det väldigt mycket så jag fick inga toppenbilder direkt. Det blev oskärpa i de flesta bilderna men om vinden lägger sig tänker jag gå tillbaks...
Foto: Charlotte Wångstedt.

Påskpyssel!

Jag och Zeb har påskpysslat varsin kyckling i veckan! Blev ett alldeles lagom pyssel för en snart 3,5 åring för det gick ganska snabbt att göra dom. Allt material är köpt på panduro förutom pärlhönsfjädrarna som jag köpt i en blomsteraffär.

Foto: Charlotte Wångstedt.

Odlingarna växer!

Tomatplantorna växer så det knakar just nu och nu måste jag nog plantera om dom. Brukar vänta in i det längsta med det för jag har fått för mig att de växer till sig på höjden när rötterna får trängas lite. Har dock inget belägg för detta utan det är just mina egna idéer. Idag har jag dessutom tagit ut plantorna så de får frisk luft och extra solljus, kan väl vara roligt för dom tänker jag...Jag börjar också misstänka att jag känner av pollenallergi i år. Hela veckan har jag varit supertrött och nu de sista dagarna är jag verkligen deckat trött, alltså sådär trött att jag knappt vill gå upp ur sängen. Och nu är jag torr och skavig i halsen också så det kan väl inte vara något annat än pollen kan jag tro. Jag blir liksom lika förvånad varje gång jag kommer på detta, för vissa år känner jag ingenting och sedan kommer det ibland. Men hursomhelst, många har ju jättejobbigt med svid i ögonen och snuva och allt det där så jag kommer ju lindrigt undan. Får lomma iväg till apoteket efter lite pollenpiller bara...

Nog om allt allergitråk, idag kom nya numret av Hus & Hem i brevlådan. Och vilket bra trädgårdsnummer, inspirerande! Massor med trädgårdsbilder och tips, t ex på tomatodling vilket kan passa mig i dessa tider. Och så fick man en påse pionvallmo med tidningen också.


Tomatbilder: Charlotte Wångstedt.
Hus & Hem bilder egna foton från tidningen med eget kollage.


Ha en finfin helg!

Fredagstema!

Eftersom Fredagstemat är valfritt denna gång väljer jag en bild som jag tog igår på vitsipporna bakom vårt hus. De sitter i sluttningen ner mot en liten å och det är den som har fått bli bakgrunden i bilden.
Jag bara älskar när de första vitsipporna kommer för det är ett riktigt härligt vårtecken och så lyser de upp så fint i skogen innan allt det gröna kommer!
Foto: Charlotte Wångstedt.

Se fler Fredagstemabilder här.
Och fler av mina vitsippebilder här.

Ha en härlig F R E D A G !

Mera kryddor!

Idag köpte jag lite flera kryddor att ha ute. Tycker det är ett enkelt sätt att få det grönt ute nu när det inte blivit så grönt för övrigt så här tidigt på våren och de växer ju dessutom till sig så bra. Nackdelen är dock att man inte får glömma att ta in dom på kvällen för de klarar sig inte ute på nätterna än...

Krukorna vi målade yoghurtblandningen på i helgen har redan börjat få en fin patina. Nu väntar vi bara på att det ska börja växa lite mossa på dom också!
Foto: Charlotte Wångstedt.

Vitsippor!

Idag har vi hittat de första vitsipporna! Vilket fantastiskt vårtecken det är varje år när man ser de första. Och sen är snart hela marken som en matta av små fina sippor.
Vitsipporna växte precis intill kanten på den lilla å som rinner bakom vårt hus och det blev ett fantastiskt motljus på sipporna med vattnet som bakgrund. Så jag låg raklång på marken och fotade och Zeb kastade pinnar i ån och kollade hur långt de flöt undertiden. Win-win.
Och så plockade vi med oss några fina buketter hem också såklart!


Foto: Charlotte Wångstedt.

En tur till havet!

Idag var vi en sväng till havet på eftermiddagen. Var så härligt att komma dit men jösses vad kallt det var!! Som tur var hade vi tagit med mycket kläder så vi kunde gå en sväng och plocka lite snäckor och jag fotade lite också. Solen lyste dock med sin frånvaro så det var lite gråtrist och inte alls det där ljuset som man önskar sig... Här är iallafall några av de bilder jag tog!


Foto: Charlotte Wångstedt.


Utsikt!

Den här veckans tema i Fototriss är "utsikt" och det fick mig att inse att bilder med utsikt är inget jag har mycket av. Under de veckor jag deltagit i Fototriss har jag just kommit att reflektera över att de teman som presenteras inte bara ger inspiration till bilder att ta till veckans tema utan även rent genremässigt. Att fotografera landskapsbilder och således även utsiktsbilder är något jag känner att jag vill utveckla. Positivt att få upp ögonen för det genom Fototrissandet!

De bilder jag deltar med denna veckan är tagna förra sommaren vid Vänerns strand i närheten av Söne. Det var en väldigt häftig solnedgång med starka färger och det jag gillar allra mest med bilderna är den dramatiska himlen!


Foto: Charlotte Wångstedt.

Se fler bilder på temat "utsikt" här.

Vårfoton från veckan!

Just nu blir det mycket fotograferande när det händer så mycket nytt ute varje dag. Detta är en del av veckans vårbilder, några tagna i slottskogen och några hemma hos oss!


Foto: Charlotte Wångstedt.

Patinafix på krukor & lite plantering...

Idag har vi pysslat ute både med lite plantering, flyttat fram utemöbler och fixat patina till terracottakrukor. Har även varit en sväng i blomsteraffären, Zeb valde blålila violer och mamman valde bl a en liten buxbom och rosmarin. Känns så härligt att få ha det lite grönt nu!

Och så har vi ju fixat för att få en fin vit och mossig patina på våra terracottakrukor. Var väldigt enkelt och smidigt att måla med yoghurt utomhus och en kul grej som Zeb kunde hjälpa till med. Nu ska vi bara vänta nån månad på att den rätta mosskänslan ska komma på krukorna.

Så här gjorde vi blandningen:
Blanda 5 dl yoghurt (el filmjölk)
med 1 msk socker
Bara att måla på krukorna, ställa dom utomhus och vänta!

Foto: Charlotte Wångstedt.

Något väldigt roligt!

Foto: Charlotte Wångstedt. Bild från Botaniska Trädgården.

Nu ska jag berätta något riktigt skoj. Jag har blivit en av åtta tillfrågade pysselbloggare att delta i en bloggpanel som ska få i uppdrag av Jotun Lady Sensitive att testa färgen och göra något kreativt av detta. Ska bli riktigt roligt och spännande och en massa fin färg får jag till mitt förfogande! Så nu går jag och smider väldiga färgplaner och projekt här....

Ha en fin helg alla som tittar in!!!

Botaniska del 2!

Tentan är klar!!!

Så himla skönt och nästa vecka börjar en ny kurs. Nu ikväll satt jag och redigerade de sista bilderna från vårt besök på Botaniska i veckan. Riktigt vårig känsla där nu och jag är sugen på ett besök snart igen...


Zeb gömmer sig i planteringarna!

Foto: Charlotte Wångstedt.

Sjö med dimma!

Länge har jag gått och tänkt på att jag skulle vilja fota en sjö i dimma och idag fick jag möjligheten utanför Alingsås. Brukar ibland åka den vägen men oftast har vi ju sonen och hunden med oss i bilen och det är ju inte alltid man känner för att stanna och ta kort liksom. Men idag åkte jag vägen ensam och hade ju bara mig själv att rådgöra med om jag skulle stanna, så det var liksom inget snack om saken ;-). Korten blev inte riktigt så kusligt "mystiska" som jag hade tänkt mig men med tanke på att jag bara stannade till i typ tre minuter så är jag rätt nöjd med resultatet ändå...

Foto: Charlotte Wångstedt.

Blåsippor på Botaniska!

Igår tog jag en paus i hemtentaskrivandet och vi åkte hela familjen till Botaniska Trädgården i Göteborg. Jag hade en förhoppning om att hitta blåsippor att fota och minsann efter att ha frågat personalen hade en liten blåsippstuva fått blommor!

Som ni kanske märkt tenderar denna bloggen att bli en ren fotoblogg just nu och det beror på alla tentor. Fotograferar gör jag alltid men pyssel får stå tillbaka i tentatider. Framöver kan jag redan nu varna för att det kommer att bli mycket odlande och sådder här på bloggen för jag är sjukt laddad inför odlingssäsongen...
Foto: Charlotte Wångstedt.

Tussilago och hemtenta...

Här löser tentorna av varandra och efter förra veckans salstenta är det nu dags för hemtenta. Så det blir veckans fokus här oss mig men blir det fint väder kan det nog bli lite bilder tagna också för lite pauser är ju ett måste ;-)

På vårt lilla tussilagoställe poppar det upp fler och fler för varje dag nu...

Foto: Charlotte Wångstedt.

Får får lamm...


I helgen har vi varit hos min mamma och pappa. Det har blivit mycket gos med lammen, åtta stycken helt underbara små vita ullbollar!
Och så har vi gjort chokladbollar också. Och på söndagen är det barnkalas som gäller.
En fin helg och detsamma till er som tittar in här!

Foto: Charlotte Wångstedt.
IPhone 3GS med efterredigering i appen Picture Show.

Underifrån!

Temat för den här veckan i Fototriss är "underifrån" och jag hade det inte helt lätt att få ihop trissen pg av min datorkrasch i veckan. Dock finns ju alla mina bilder sparade på andra hårddiskar, så det är ingen fara så sett men allt har blivit lite bökigare kan man säga. Så just nu blir det mest mobilbilder här på bloggen och så även till denna veckas triss. Dessa bilder är ju inte sådär alldeles tagna underifrån men väl med ett "nedifrånperspektiv" kanske man kan säga...Foto: Charlotte Wångstedt.
IPhone 3GS med efterredigering i appen Picture Show.

Fler Fototrissbilder kan du se här.

Välkommen våren version 2!Att se barn som hoppar twist i rosa converse måste ju vara ett av de bästa vårtecknen ever! Krokus och tussilago blommar som bäst och idag tog jag på mig mina träskor och planterade violer efter att ha jobbat en halvdag i förskoleklassen. Såna här dagar är det ändå helt ok att veta att man har två tentor alldeles framför sig när man kan ta med sig pluggeriet ut i solen!

Här kommer lite vårinspiration i form av iPhonebilder redigerade med appen Picture Show.

Foto: Charlotte Wångstedt
iPhone 3 GS, redigering i Picture Show.


Välkommen våren!


Idag tog jag en sväng med kameran i det soliga vårvädret. Jag hittade en ensam liten tufsig tussilago och många fina krokus men det allra bästa vårtecknet var att jag såg ett helt gäng nässelfjärilar! Fjärilen på fotot ovanför är tagen på ganska långt håll och kraftigt beskuren så kvalitén är lite sisådär men jag ville ändå visa fjärilen.

Underbara våren!!!
Foto: Charlotte Wångstedt.


Datorkrasch & iPhonebilder...

Den här veckan började inte riktigt bra med en datorkrasch... Datorn har dock konstrat ett tag så jag har varit noga med att lägga alla bilder på andra hårddiskar, så för den sakens skull är det ingen fara. Nu får datorn göras om från scratch och det får jag sån tur är hjälp med. Under tiden kan jag damma av den gamla stationära och jag har nu lyckats lägga in det mesta jag behöver på även den.

Så sammanfattningsvis är jag i någorlunda fas igen... datormässigt vill säga. Nu ska här tentapluggas i veckorna två och på grund av datorraset blir det nog inte så mycket bildbehandling här det närmaste... men jag passar på att under tiden lägga ut lite iPhonebilder jag efterbehandlat med appen Picture Show!

Foto: Charlotte Wångstedt.
IPhone 3GS med efterbehandling i appen Picture Show.


I fokus!Veckans tema i Fototriss är "i fokus" och jag har valt några av mina fjärilsbilder från förra sommaren. Detta eftersom fjärilar är något som i allra högsta grad var (och är) i fokus hos mig...Foto: Charlotte Wångstedt.

Fler bidrag i Fototriss denna vecka ser ni här.


Tema Fredag -Färg!

Temat hos Sinneskatten är denna vecka "färg"! Eftersom jag är en stor färgälskare har jag ganska många färgstarka bilder i mitt arkiv att välja på... Färger betyder mycket för mig och gör mig på gott humör och den bild jag valt till fredagstemat är en riktigt somrig bild med starka färger!

Foto: Charlotte Wångstedt.

Fler bilder på temat "färg" finner ni här.


Skotips!


Jag beställer ofta skor på nätet till Zeb och i veckan har jag klickat hem både gummistövlar och HM-skor. Ibland är det lite lurigt med storlekarna till barn och det kan även vara svårt att avgöra om de är lagom eller ej. Idag när jag skulle prova skorna hade jag ingen skosticka där man kan läsa av innermåttet inne i skon så jag gjorde en egen liten papperssticka med Zebs mått och stoppade i skon och provade. Kan vara ett tips när man inte har en riktig plaststicka och det funkade hur bra som helst!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Klädnypor med washitejp!


Idag klädde vi lite klädnypor med washitejp! Kom på att de även kunde användas till små skyltar om man satte på dymotext, som till t ex växterna och odlingarna...


Zeb var också med och gjorde några klädnypor med tejp på!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Vårblommor & sjukstuga...


Idag har vi sjukstuga hos oss, sonen har feber och jag är hemma tillsammans med honom. Det blir ompyssling av sjuklingen med sagoläsning och filmtittande i soffan och så hoppas jag även hinna planera några lektioner i gympa och naturkunskap. Kanske även kan bli lite annat pyssel om ork finns...återstår att se!
Här kommer några bilder från vårkrukan också! 


Foto: Charlotte Wångstedt.


Tomatodling på gång!


De små tomaterna har börjat komma upp och jag har även planterat om dom en gång. Eftersom sonen var med och planterade kom de så att säga upp lite här och där...;-) Nu växer dock en planta i varje kruka och snart ska vi plantera mera!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Prickigt!När jag på lördagsmorgonen gick in och tittade efter veckans tema i Fototriss blev jag väldigt glad när jag såg att temat var "prickigt". Det är nämligen så att jag älskar prickigt som mönster och då speciellt prickigt i kombinationen svartvitt. Jag skulle kunna komma på en massa prickigt som vi har i hemmet, på kläder och på prylar men vad jag än skulle fotografera till detta tema så skulle det ändå inte slå dessa bilder på vår son. Så jag kan inte annat än välja dessa tre bilder till temat, för de ligger mig så varmt om hjärtat och de är för mig väldigt värdefulla!


Foto: Charlotte Wångstedt.

Se fler bilder från Fototrisstemat här.


Vårplantering!


Idag fick jag sån lust att plantera så jag tog en sväng förbi blomsteraffären och köpte påskliljor, pärlhyacinter, bellis, vide och ett nytt betonghjärta. Åh va härligt och vårigt det var att få plantera och idag hade även de lila krokusarna börjat blomma. Det fick också bli årets första grillning av hamburgare, helt underbart!
Foto: Charlotte Wångstedt.


RSS 2.0