Höstlöv!

 
Tog en pluggpaus i allt tentaskrivande och gick ut med kameran en sväng och fotade höstlöv!
 
 
 
 

Fotografering med Tindra!

 
Igår hade jag en fotografering med lilla Tindra 8 månader och hennes familj i Slottskogen. Det börjar bli något av en trend att jag lyckas fota innan regnet kommer och så också igår! Det är så väldigt tråkigt att få ställa in en fotografering på grund av vädret (och jag fotar ju bara utomhus än så länge) för dels är det inte alltid så lätt att hitta en ny tid och sen är det också så att jag som fotograf ser fram emot varje session väldigt mycket.
Men den här gången gick det iallafall vägen och jag är så glad över det för det var verkligen roligt att träffa och fota Tindra och hennes mamma och pappa!
Söndagens fotografering blev dock tråkigt nog inställd och där får vi hitta en ny tid...
 
I veckan ska jag skriva hemtenta så redigeringen får tyvärr vänta men så länge visar jag iallafall några stycken bilder från lördagens fotografering.
 
 
 
 
 

Höst & en regnbåge!

 
 
 
Idag har jag stora pluggdagen men det är svårt att låta bli att greja med bilder när det är så roligt. Därför kommer här utan närmare beskrivning bara några stycken lite höstiga bilder jag tagit i veckan. Måste ju göra lite annat än plugga ändå...
 
 
 
 
(Till Zebbilderna har jag använt Canon EOS 7D + Canon EF 1,4 USM och jag har haft en bländare på 1,4, ISO 160. På äppelbilderna har jag haft 7D + Canon EF 100 2,8 Macro och jag har haft en bländare på 3,5, ISO 125).
 
Ett tillägg till mina höstbilder idag blev denna regnbåge som dök upp sent på eftermiddagen när vi var ute och lekte!
 

Oliver med familj!

 
 
Igår hade jag en jättetrevlig fotografering med lille Oliver, hans mamma och pappa och deras hund Tessa!
Även om jag var glad att regnet höll upp var väderförhållandena lite svåra då det blåste väldigt mycket och var extremt starkt solljus. En utmaning, minst sagt...
 
När jag fotar just barn brukar jag lägga upp det så att vi kör en fotosession på den stylade platsen jag gjort iordning innan med t ex vimplar, pom poms och någon större leksak som får agera rekvisita (och just leksak ;-) och sedan går vi till lekparken och fortsätter att fota där. Ofta visar det sig att det är just på lekparken jag får de bästa bilderna, de speciella minera och uttrycken man letar efter så mycket hos varje speciellt barn.
En spontanitet som man inte kan finna på beställning.
 
Det var också roligt att få fota en hund och att just fota djur är något jag känner att jag inte gjort så mycket och gärna skulle göra mera!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Sportfoto!

 
 
Igår kväll hade jag i uppdrag att fota gocart till en hemsida. Sport överhuvudtaget är inte något jag är van att fotografera så detta var helt klart en ny grej för mig. Jag fotar ju i stort sett alltid bländarprioriterat och i det här fallet fick jag istället köra slutarprio och jag är inte alls van att fota fart. För fort går det, riktigt fort faktiskt och så ska man gärna ha med "rätt" gocart på bilden också och det är inte helt lätt för en ovan att skilja dom åt...
Lärorikt och roligt var det hursomhelst och här är några av de bilder jag tog.
Och så fick jag en ny kategori här på bloggen också, nämligen "sport"!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 7D + Canon EOS 500D + Canon EF 50 1,4 USM och Canon EF 100 2,8 Macro USM.

Vid vattnet...

 
Ljuset vid vattnet är verkligen något alldeles speciellt vackert. Särskilt på kvällen, när solen börjar gå ner och man får det där härliga motljuset och kontrasterna i naturen. Dessa bilder tog jag i mitten av augusti men jag har aldrig hunnit redigera dem innan...
 
 
 
 
 
 
 

Att vara de finaste vänner...

 
 
Fina killarna, våran Zeb och hans kompis Rayan.
Det är härligt att vara vänner!
 
 
 

Kusinfotografering!

 
 
I helgen hade jag en jätterolig fotografering i Slottskogen med kusinerna Albin, Linn, Ingrid och Carl-Johan.
Det sistnämnda syskonparet hade jag en fotografering med för några veckor sedan och de bilderna kan ni se här om ni vill. Eftersom jag redan fotat Ingrid och Carl-Johan fotade jag mestadels Albin och Linn men vi tog även en del kusinfoton.
En riktigt rolig och trevlig söndag blev det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pastellfeeling...

 
 
Jag tror faktiskt att hösten har kommit nu, det känns i luften och det börjar synas på löven.
Vi har varit krassliga här hemma men börjar så smått att komma på rätt köl igen och det känns också som att jag börjar få grepp om kursen jag läser nu såhär näst sista terminen på Lärarprogrammet.
 
Jag har också kommit in i någon slags pastellperiod, gärna då smutsiga pasteller. Mjuka bilder i motljus och dimma med ljusreflektioner intresserar mig just nu och jag har upptäckt en ny app, Picfx, med roliga filter som passar pastellfeelingen jag har. De fyra bilderna i kollaget nedan är alla gjorda i Picfx med ett Lightfilter.
 
 
Även när det gäller kläder är jag helt inne på smutspasteller och favoriterna just nu är en stickad multipastelltröja från Monki, svarta ankelkorta byxor med hög midja Monki, Palladium i färgen Ecru med sockar från Cream, toppar i pasteller från Lindex, Monki och H&M...
Halsbandet på bilden har jag byggt ihop själv med delar från olika halsband från bl a Lindex, H&M och Cornelia Webb.
 
 
 
 
 
Canon EOS 7D + Canon EF 50 1,4 USM & iPhone.

Fotoutmaningen -Familj och Glädje!

 Här kommer, lite sent, tema nr 30 ("Familj) och 31 ("Glädje")  i Fotoutmaningen! Här på bloggen har jag valt att köra dessa sista två teman tillsammans eftersom jag tycker att de hänger samman så mycket.
Glädjen över att vara en fin liten familj!
 
Det har varit jättekul att vara med i Fotoutmaningen och jag har upptäckt nya bloggare och Instagrammare genom denna, så skoj!
 

RSS 2.0