Ännu en slända och ett nytt objektiv!

 
 (f/3,5 1/400 ISO 100 100mm)
 
För några dagar sedan fotade jag ännu en slända som satt så otroligt lägligt på vårt staket när jag kom utanför dörren!
I slutet av förra veckan köpte jag ett nytt porträttobjektiv, ett Canon 50 mm 1,4 USM. Jag använde det när jag fotograferade syskonen Ingrid och Calle i lördags och igår när jag fotade lille Hugo och jag är så otroligt nöjd med det här objektivet!! Det är jättesnabbt och passar därför superbra att fota barn med och det är också precis lagom brännvidd på det för detta. Den sländabild som är här under är taget med 50 1,4:an men då jag ville macra sländan mera bytte jag på de övriga bilderna till macroobjektivet 100 mm 2,8 Macro USM, som jag ju också är supernöjd med!
 
(f/1,4 1/2500 ISO 250 50mm)
 

(f/3,5 1/400 ISO 200 100 mm)
 
 

(f/3,5 1/400 ISO 200 100 mm)

Fotoutmaningen -Jag!

 Näst, näst sista Fotoutmaningen är "Jag" och jag har gjort ett litet kollage där jag sammanfattar mig själv i bildform ;-)
 

Bebisfotografering med lille Hugo!

 
(f/1,4 1/2500 ISO 250 50mm)
 
Nu har jag nästan redigerat klart den fotografering jag hade med lilla fina Hugo, 3 månader. Det är lite speciellt att fota en bebis, många detaljer man vill föreviga såsom de små händerna och fötterna. Jag har ju sedan tidigare fotat Hugos bror Noel, 3 år och även några bilder på hela familjen som ni kan se här.
 
 
(f/2,8 1/1600 ISO 250 100mm)
 

 

(f/2,8 1/640 ISO 250 50mm)
 

 

(f/2,8 1/640 ISO 250 50mm)
 

 

(f/1,4 1/2500 ISO 250 50mm)
 

(f/1,4 1/4000 ISO 250 50mm)
 

(f/1,4 1/4000 ISO 250 50mm)
 

(f/1,4 1/8000 ISO 200 50mm)
 
Canon EOS 7D + Canon EF 50 1,4 USM och Canon EF 100 2,8 Macro USM.

Fotoutmaningen -Hösttankar...

 Dagens tema i Fotoutmaningen är "Hösttankar" och då tänker jag t ex på löv, orange, raggsockar, tända ljus, film, lime, bär, vinrött, regn, kryddor, svamp, stickat, gult, kängor, fredagsmys, kuddar, rött, choklad... och en massa annat också såklart. Hösten får också stå för nystart, som att jag börjar skolan igen på fredag. Mitt sista pluggår...
 

Fotoutmaningen -Soffbild!

 Måndagens Fotoutmaning är att ta en "Soffbild" och det här är en bild på vår soffhörna som jag tog nu i våras.
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -Det käraste jag har!

 Söndagens Fotoutmaning är "Det käraste jag har" och då blir det ju självklart en bild av min fina lilla familj!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt, iPhone 3GS.

Fotoutmaningen -Min stil!

Fotoutmaningens nr 25 är "Min stil" och min kreativa stil skulle jag beskriva som glad och färgstark! Igår hade jag ju en barnporträttfotografering och jag tror att stylingen till den sammanfattar min stil ganska bra.
 

Fotografering med Ingrid & Carl-Johan!

 
 
 
Igår hade jag en jätterolig fotografering i Slottskogen med fina Ingrid och Carl-Johan. Vi hade först bokat att fota i onsdags men när det blev regn fick vi ställa in och bokade istället upp lördagen. Det såg ända in i det sista ut att bli regn men vi chansade och åkte in till Slottskogen i ändå. Det visade sig fungera utmärkt för vi fick strålande sol och värme och det blev en riktigt fin dag!
Idag har jag redigerat en del av alla foton jag tog på barnen och ska under veckan försöka lägga ut fler...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 7D och Canon EOS 500D + Canon EF 50 1,4 USM.

Fotoutmaningen -Landskap!

 Dagens Fotoutmaning är "Landskap" och jag har valt en bild på Ljung som är Västergötlands landskapsblomma!
 
 

Vimplar i regnbågsfärger!

 
 
Jag har ju som jag tidigare berättat pysslat ihop en ny vimpel att ha som styling vid barnfotograferingar och ska visa lite bilder av hur jag gjorde. Att göra vimplar är bland det enklaste man kan göra och det finns många olika sätt att göra det på. Det går dels att göra väldigt enkla i filt som man inte behöver kantsy och man kan göra bara en tunnel att trä ett band eller en snodd i. Superenkelt och supersnabbt och gör man en tunnel kan man ju dessutom byta färger efter humör!
Jag har dock valt att lägga lite mera tid och ork på den här då jag gärna vill kunna tvättta den om det behövs och så kan jag ha den länge!
 
 
Alla tyger är köpta på Stoff och Stil, de har stort sortiment och bra priser. Jag har gjort en mall i papp att rita ut på tygerna efter för att sedan klippa!
 
 
 
Om man ska hänga vimpeln på väggen behöver man ju bara göra en framsida men på den här ville jag kunna använda båda sidorna, t ex om man vill hänga den över ett bord på kalas, och tog då två bitar och lade med avigsidorna mot varandra.
Sedan har jag sytt fast kantband på alla bitarna, på de två sidorna som inte är upptill. Till den här vimpeln valde jag att sätta en liten bollfrans på de bitar som var enfärgade och jag började med att först limma fast den och låta det torka (bollfransen är annars svår att sy fast då den halkar åt alla håll och det blir ojämnt). Sedan vände jag på vimpeln och sydde på "baksidan" av bollfransen och det fungerade väldigt bra!
 
 
 
 
När själva vimpelbitarna är klara syr man bara fast dem i ett lång kantband. Jag brukar spara någon meter extra på sidorna att kryta med om man t ex vill sätta upp dem mellan två träd!
 
 
 
Just nu håller jag på att göra små minipompoms som man kan ha till t ex en girlang vid kalas eller kanske en babymobil över sängen. Söta blir de iallafall och jag har gjort mina 15x15 cm och beskrivning av hur man gör pompoms kan man se här.
 
 
 

Fotoutmaningen -Ta tillvara på!

 "Ta tillvara på" är dagens Fotoutmaning och det viktigaste för mig är att ta tillvara på det finaste jag har, familjen!
 
 

Fotoutmaningen -Stilleben!

 Stilleben är dagens Fotoutmaning och på vårt sideboard/gammal stereobänk i teak ändrar vi ständigt stilleben efter årstid och humör. Oftast går det dock i svartvitt, som idag!
 
 
 Foto: Charlotte Wångstedt.

Sländor!

 
(f/2,8 1/320 ISO 125 100mm)
 
Ett av mina fotografimissons i sommar har varit att fotografera en slända och igår hade jag turen att få göra detta! Vi var i slottskogen och lekte på Plikta och eftersom jag skulle ha haft en barnfotografering idag (Fick tråkigt nog ställa in och boka om pg av regn :-) tog jag en sväng ut i parken för att kika upp bra fotoställen. När jag kom ner till den ena sjön såg jag att det cirklade trollsländor över vattnet och bytte snabbt till macroobjektivet. Och nästan så fort jag hunnit få på det så kom det en röd slända och satte sig på min sko!
 
 
Sedan fick jag fotat sländorna en bra stund, både blåa och röda!
Mycket nöjd över detta!
 
(f/2,8 1/250 ISO 125 100mm)
 
 
(f/2,8 1/320 ISO 125 100mm)
 
 
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 7D + Canon 100 2,8 Macro USM.

Fotoutmaningen -Hobby!

 Dagens tema i Fotoutmaningen är "Hobby" och min största hobby är ju såklart fotografi! Idag håller jag dock på att tillverka en ny vimpel till fotostyling vid barnfotografering och pyssel är också något jag sysslar mycket med och tycker är väldigt roligt. Därför blir det idag en bild på mina nya vimplar!
 

Fotoutmaningen -Doft!

 Måndagens tema i Fotoutmaningen är "Doft" och på sommaren finns det så många härliga dofter att det är svårt att välja bara en... I söndags var vi dock ute och plockade svamp och den doft som sprider sig i köket när man steker kantareller är ju bara helt underbar!
Vi hittade inte så mycket svamp den här gången men det räckte det iallafall till kantarellstuvningsmackor!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt, iPhone.

Fotoutmaningen -Närbild!

 Söndagens tema  i Fotoutmaningen är "Närbild" och jag har valt en av de myrbilder jag hade med på utställningen på Högskolan för Fotografi i förra veckan!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
 
 
(Fotoutmaningslistan lånad från bloggen ingenvanligdag).

Fotoutmaningen -Färg!

Idag är Fotoutmaningen "Färg" och eftersom jag är en riktig färgälskare så passar det mig väldigt bra! Jag har valt en bild på smörblommor med färgglada pom poms i bakgrunden till dagens tema.
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -Drömresa!

 Dagens Fotoutmaning "Drömresa" var inte så svår att porträttera idag för här är helt klart Legoland vår drömresa just nu! Tidigare i veckan hade barnen på förskolan pratat om vad de gjort i sommar och då berättade en flicka såna alldeles fantastiska saker om Legoland. Så Zeb kom hem med en stor önskan om att åka till Legoland och i veckan har han inte pratat om annat ;-). Så nu får vi väl se om vi ska försöka få till det här med drömresan Legoland...
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -Från ovan!

 Dagens Fotoutmaning är "Från ovan" och jag har valt en bild som jag fotograferat från ovan när vi metar krabbor!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt, iPhone.

Fotoutmaningen -Detaljer!

Detaljer är dagens Fotoutmaning och nu har vi ju faktiskt kommit halvvägs i den här dagliga utmaningen! Jag valde en bild av våra bruna glasflaskor och printet av Therese Sennerholt.
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Porträtt Noel & Hugo!

 
 
I söndags hade jag en familjefotografering och nu har jag redigerat några av alla bilder vi tog. More to come...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotoutmaningen -Livsviktigt.

 Dagens tema i Fotoutmaningen är "Livsviktigt" och våran Zeb är livsviktig för mig!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotografering med cirkustema!

 
 
I söndags körde jag två fotograferingar, ett barnporträtt och en familjefotografering, med cirkustema. Nu har jag en del att redigera framför mig och imorgon har jag två porträttfotograferingar till, så himla skoj!
Här kommer några bilder på själva cirkusstylingen från gårdagen...
 
 
 
Våran Zeb provade att posera i cirkusprylarna också!
 
 
Vimpeln har jag gjort själv av tyg jag köpt på Stoff och Stil och de prickiga ballongerna kan man köpa på Tiger TGR på Avenyn i Göteborg!

Fotoutmaningen -Kök!

 Dagens tema i Fotoutmaningen är "Kök" och en av de saker som jag tycker mest om och som syns när man tittar in i vårt kök är vår Pappelinamatta!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Mat!

 
 
Den här söndagen börjar Fototriss igen och den här gången är det också en tävling i samarbete med Coolstuff! Veckans tema är "Mat" och jag har under sommaren fotograferat många frukostar så det blir helt klart frukost jag deltar med denna veckan!
 
 
 
Vill ni se fler Fototrissares bidrag kan ni göra det här.

Fotoutmaningen -Längs vägen...

 Söndagens Fotoutmaning är "Längs vägen" och jag tycker att det är den svåraste utmaningen hittills... Vi spenderade gårdagen i Aröd, västkusten vid havet och när man går mellan vårt krabbställe ut till badplatsen som ligger på en ö går man över en lång, lång bro. När man har liten kille på snart 4 år finns det väldigt mycket att kika på längs den vägen...
 

Fotoutmaningen -Entré!

 Dagens Fotoutmaning är "Entré" och det här är helt enkelt vår!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Botaniska Trädgården!

 
 
Igår var vi på Botaniska Trädgården och fotograferade, lekte och fikade. Just nu var det verkligen otroligt mycket vackra blommor och växtlighet att fota och jag hade också turen att få ett påfågelöga på bild! Helt enkelt en väldigt fin och lyckad dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 7D + Canon 100 2,8 Macro USM.

Fotoutmaningen -Favorit i garderoben!

 Fotoutmaningen idag är "Favorit i garderoben" och den här svarta, långa secondhandklänningen är min absoluta favorit! Den passar nästan alla tillfällen, det är bara att skifta accessoarer till den.
Min favorit bland halsbanden är från Cornelia Webb och det ni ser på bilden!
 

Fotoutmaningen -Frukost!

 
Frukost är dagens tema i Fotoutmaningen och jag har ganska svårt att få i mig så mycket på morgonen... Yoghurt med färska hallon, valnötter och cashewnötter går dock ner!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Vernissage på Högskolan för Fotografi!

 
 
Ikväll var det vernissage på Högskolan för Fotografi på den kurs jag gått nu i sommar. Galleri Monitor, där vi ställde ut, var fullständigt fullt av besökare och stundtals väldigt trångt att ta sig fram i lokalerna, så roligt att så många kom!
 
Mitt projektarbete är en början och ett utkast till en barnbok jag arbetar med.  Jag har under projektet fotograferat småkryp, läskingar till min bok och gjort mönster jag tänkt använda mig av. Mitt syfte med boken är att skapa kunskap och intresse för småkryp och visa barn (och vuxna) att de inte är obetydliga fast de är små. Detta vill jag förmedla genom fina bilder med massor av färg och fina mönster!
 
 
 
 
 
 
 
Här är alla bilder jag visade i min monter på utställningen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -DIY, Do it yourself!

 
Dagens Fotoutmaning är DIY, Do it yourself och alltså något du tillverkat själv. Denna plexiglasskylt, som vi har utanpå huset vid vår entré, har jag gjort själv. Jag måttbeställde plexiglaset (har visserligen arbetat en del med plexi men det är otroligt svårt att såga det fint för det är ett så hårt material att arbeta med) och skar sedan ut plastbokstäver i det typsnitt jag ville ha och klistrade på skylten. När vi skruvade fast skylten satte vi den på 4-5 cm långa ståldistanser för att skapa djup i skylten.
Klart!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -En hörna av trädgården!

 
 Dagens utmaning är att fota "En hörna av trädgården" (balkongen eller parken). Jag har valt det som vi faktiskt kallar för "hörnan" som är helt enkelt en hörna med stolar där man kan sitta och sola eller mysa men som vi faktiskt mest har som dekoration. Men även om vi inte använder den här hörnan så mycket så är jag väldigt förtjust i den och jag gillar att ha lite krukor och planteringar att titta på där!
 
Jag hade svårt att välja bara en bild till denna utmaning, precis som till "Favoritplatsen", så det får bli några flera här också...
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Sugrör med washitejp!

 
 
De här sugrören med washitejp gjorde jag en regnig dag för ett tag sedan. Jag tycker att det är roligt att ha sugrören med tejp i olika färger så kan man matcha med glas och dukning om man vill. Dessa sugrören använde vi till polkagrismilkshake i rosa glas med minimarshmellows på, hur gott som helst!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -Min favoritplats!

 
 "Min favoritplats" är det 6:e temat i Fotoutmaningen och det var ganska lätt att veta vad jag skulle fota till detta eftersom min favvoplats helt klart är i utesoffan på vår veranda! Det är däremot svårt att visa bara en bild på den här platsen för att man ska få en känsla av hur det ser ut så jag har idag tagit med tre bilder.
Jag älskar att sitta här långt in på kvällen och läsa en bok och titta ut över våra odlingar. När klockan blir halv elva är det så tyst att man nästan hör sina egna tankar, mer avkopplande än så blir det inte!
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -Något jag fått!

 Dagens Fotouppdrag är "Något jag fått eller ärvt" och jag kom direkt att tänka på det betongfat/fågelbad som en kompis gjutit till mig som jag blev så glad över. Fatet får helt enkelt gestalta något jag fått!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -Djur!

 Dagens tema i Fotoutmaningen är "Djur" och det passar ju väldigt bra eftersom jag just nu arbetar med djur i mitt projektarbete på Högskolan för Fotografi. I detta projekt är det just småkryp jag koncentrerat mig på under arbetstiteln "Läskingar och andra småkryp". Därför blir det ju såklart en av bilderna till projektet jag väljer idag!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -Porträtt!

 Fredagens tema i Fotoutmaningen är "Porträtt" och jag har valt ett porträtt på vår son som jag fotat och som jag gillar mycket..
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Fotoutmaningen -Gammal och ung!

 Dagens tema i Fotoutmaningen är "Gammal och ung" och jag har valt en bild på Zeb och min pappa som jag tog för några veckor sedan när vi var ute på Marstrand!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
 
Klicka er in här för att se hela länklistan till övriga deltagare i Fotoutmaningen.

Fotoutmaningen -Dagen...

Fina bloggen Ingenvanligdag kör under augusti månad en fotoutmaning med ett ord varje dag att gestalta i en bild. Jag tänkte försöka köra detta med start idag och tänker att det kan vara ett bra sätt att komma igång med bloggandet på efter denna Instagramsommar.
 
 
Jag har valt att gestalta första ordet "Dagen..." genom dagen då vår son föddes.
Den finaste dagen av alla som så fullständigt ändrade våra liv.
Och alla dagar efter den här dagen är speciella dagar tillsammans med honom, våran lille Zeb!
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
 
Vill ni se fler bloggares tolkningar kan ni se blogglistan här.
Imorgon tolkar jag ord nr 2...

RSS 2.0