Less is more!Den här veckan deltar jag för första gången i Fototriss. Utmaningen Fototriss går ut på att varje vecka publicera 3 bilder på sin blogg under veckans tema. Denna veckas tema är "Less is more" och här är mitt bidrag:Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro. 
 


Hej mitt vinterland 2!


Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning med feber och ont i halsen... Kan väl ändå känna att det var tur att det kom just nu och inte i tentatider. Det som är positivt med att vara sjuk och ha soffläge är att man kan sitta och redigera bilder som inte annars hinns med. Det får ju såklart en ganska låg prioritet eftersom det oftast finns annat som är viktigare så att säga. Men "det där andra" kan man ju ändå inte göra när man är sjuk och då passar det bra att redigera bilder!

Det är ganska typiskt att jag har väntat hela vintern på att ta kort på frost på växterna och nu över natten har det äntligen kommit! Just när jag blivit sjuk... Jag vet inte vad det kallas när det fastnar frost och snö på strån men det verkar uppstå när det är fuktigt och lite blåsigt. Det är första gången jag sett det nu i vinter men förra året fanns massa tillfällen att fota detta. Jag tycker bara att det är så otroligt fascinerande och häftigt! Den här bilden ovanför är från förra året och jag hittade även andra snö och frostbilder på det här fenomenet som jag tog i slutet av januari 2011.

Men till slut kunde jag ju inte hålla mig längre utan fick gå ut med kameran med feberfrossa och allt... Fast vad gör man inte liksom och imorgon kanske det är borta... Hursomhelst är det tur att vi har detta vinterlandskap precis utanför huset så jag behövde bara ta mig 20-30 meter. Bilderna till detta inlägg är ungefär hälften från idag och hälften från förra året och de bilder som är på Zeb är ett år gamla.


Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D + Canon EF-S 18-55 IS och Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro och på närbilderna Macrolins +4. Redigering i Photoscape.


Fina pysselburkar!


Jag blev ju så inspirerad av bloggen Craft and Creativitys fina pysselrum så nu får jag succesivt försöka skapa lite mer pyssel och skaparfeeling vid min egen pysselplats. Jag har börjat med att klä konservburkar i olika storlekar med fint papper och dekorerat med washitejp. Pappret är vanligt presentpapper men vill man ha det lite hållbarare kan man välja fina papper från pysselaffärerna som man köper styckvis.

Foto: Charlotte Wångstedt.


Hej mitt vinterland!


Igår tog jag och Ruffen en långpromenad med kameran i det fina, soliga vädret. Vi gick över golfbanan som är ett härligt vinterlandskap just nu med skare och snökristaller på snöytan. Tog en sväng upp till Backa Säteri och smedjan också och jag tyckte att den röda falufärgen och teglet kontrasterade så fint mot snön och den klarblå himlen.
Idag tänkte jag speciellt på vad lyckligt lottad jag är som pluggar och kan gå ut och fotografera en timma mitt på dagen. Bäst att utnyttja det medans man kan...

Snökristaller som ser ut som små granar...Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D + Canon EF-S 18-55 IS + macrolins +4 på macrobilden.


Monsterkalas!


I helgen var vi bjudna på monsterkalas och när vi skulle slå in presenten kom jag på att jag inte hade något med monsteranknytning att slå in presenten med... Så jag gjorde helt enkelt ett monsterkort där jag skar ut en monsterfigur i plyschplast (jag älskar denna plyschplast för man kan använda den till så mycket och det är lätt att få den att se ganksa "proffsig" ut. Finns att köpa i välsorterade färg och tapetaffärer). Pappret till paketet är från Lagerhaus och bandet är ett brett svart band på ca 3 cm där jag satt på papperstejp från Panduro.

Rosetten har jag vikt och tejpat av två bandremsor, en på ca 20 cm och en liten till mittendelen på ca 7 cm.

Foto: Charlotte Wångstedt.


Pastellinspiration!


Jag har hittat en jätteinspirerande blogg, Craft and Creativity, som visar pastelliga pysseltips och väldigt fina och färgstarka bilder. De här bilderna av själva pysselplatsen är så otroligt fina och nu vill jag bara göra om i mitt eget pysselrum med pastellfärger! Kolla bara vad snyggt hon satt upp washitejp och presentsnören....


Många av pysseltipsen är med fokus på att barnen ska kunna vara delaktiga och det gillar jag! Kolla även den fina bokförvaringen på bilden under...Bilder från Craft and Creativity med eget kollage.

Kungsängslilja, körsbärskvistar & tulpaner!


Jag fick ju sådan vårlängtan igår och köpte lite fina och våriga blommor. Kungsängsliljan är verkligen helt fantastiskt fin! Körsbärskvistarna har redan börjat spricka ut litegrann och om några dagar väntar jag mig små fina blommor på grenarna.
När jag var i blomsteraffären fick jag se att de placerat en endaste tulpan i en smal vas (mobilbild nedan till vänster). Jag tyckte det var så fint och enkelt plus att jag faktiskt har en smal vas så jag gjorde ett liknande arrangemang sedan hemma. De hade också planterat hyacinter fint (bild till höger nedan) även om det blå bandet kanske var lite väl skrikigt i färgen och jag hade kunnat tänka mig att få se åtminstone lite av lökarna istället för gruset... Det är iallafall väldigt fint när hela växterna får synas i genomskinligt glas!
 


Foto: Charlotte Wångstedt. 

Ha en trevlig helg!


Odlingslängtan...


Idag på vägen hem från skolan stannade jag till vid en blomsteraffär och köpte körsbärskvistar att ha i tulpanbuketten jag köpt tidigare på dagen. Hittade även en underbart fin kungsängslilja som fick följa med hem. När jag fick se körsbärskvistarna de hade i butiken som slagit ut längtade jag jättemycket efter våren och efter att få börja odla... Men det är faktiskt inte så långt kvar tills man kan kan börja peta ner några sorter som behöver mer tid på sig. Fast det är klart att några månader till får jag väl vänta... Passar på att njuta av bilder från förra odlingssäsongen så länge!


Foto: Charlotte Wångstedt.


Moodboard!


Jag har gjort ett moodboard på väggen bredvid arbets och pysselplatsen vid skrivbordet. Ur tidningar som jag gillar har jag klippt ut bilder på sånt som inspirerar mig just nu och så har jag tänkt fylla på efter hand. Blev som vanligt när jag gör något mycket svart, vitt, cerise, grafiskt, prickigt och olika strukturer och material. Återkommer med mera bilder allteftersom den här moodboarden börjar ta form...
Foto: Charlotte Wångstedt.


Pulkaåk & korvgrill!


Har haft en riktigt fin dag med pulkaåkning, fotograferande och korvgrillning.
Perfekt januari söndag!!


Foto: Charlotte Wångstedt.


Som det har väntats...


...och så kom den äntligen -snön! Verkar inte så troligt att den får ligga kvar men så länge utnyttjar vi den maximalt med snögubbebygge och snowraceråkning.

Finlördag!


Washitejpsberoende...
Jag har blivit helt washitejps beroende och vill ha washi på allt nu! För några dagar sedan hittade jag papperstejp på Panduro som var lite annorlunda än washitejpen. Den var helt klart mera pappersaktig och inte alls så tunn och hade inte sån struktur och textilkänsla som den riktiga japanska washitejpen men den var ändå fin fast på ett annat sätt. Funkar nog utmärkt till t ex presentinslagning då den till skillnad från den matta washitejpen är blank. Fanns även i många fina färger och mönster! (Harlequintejpen till vänster på bilden är den som är från Panduro).
De mörka bilderna nr 1, 4 och 5 är egna foton.
De ljusa bilderna nr 2, 3 och 6 är bilder från Ommdesign med eget kollage.


Hallon & blåbärssmothie!


Snön lyser fortfarande med sin frånvaro. Hade annars lätt sett framför mig hur vi och vännerna åker snowracer och pulka och sedan tar finfika på cupcakes dekorerade med dessa fina sockerflingor... I väntan på detta använder jag dem på hallon och blåbärssmothien. Fint det också!


Foto: Charlotte Wångstedt.


Dimma, grenverk & lite is...Det här blir en liten summering av de senaste dagarnas fotograferande. Eftersom det varit kallt, rått och dimmigt med dåligt ljus har jag försökt fokusera på annat än det som är ljuskrävande. Som t ex grenverk som är något jag har intresse för. Jag fascineras ofta av de mönster som uppstår när grenverken kontrsterar mot himlen...ganska häftigt tycker jag! Och så blir det lite is och motljus också från de dagar då detta var möjligt...
Vårt betonghjärta har frusit sönder och krackelerat. Så länge jag inte rör det verkar det ändå ligga kvar i befintlig form och jag gillar nästan den här ytan mera!


Fina hundpolarna Silla & Ruffen!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro & Canon EF-S 18-55 IS.


Mera masker!

Vi har blivit helt inne på det här med att göra roliga masker och har gjort två st nya, en panda och en tiger! Nu väntar även utklippta delar till groda och gris...

Uppdatering: Nu har även Herr Gris kommit till samlingen!


Läskiga masker!


Hittade dessa härliga mask-bilder på Finska bloggen Weekdaycarneval som utmanar andra pysselsugna att också göra masker och sedan lämna en länk i deras kommentarsfält. Så jag och Zeb började med att göra en nästan likadan mask som de på bilderna. Han tyckte att det var jätteroligt och lite spännande eftersom de är lite läskiga på bilderna...
Nedersta bilden är en bild på hur vår "skriet" mask blev. Det tog ca 20 minuter att göra masken från att jag fick se bilderna tills den var färdig att leka med. Zeb tittade på bilderna och bestämde färger och hur den skulle se ut (därför blev den nästan likadan som på bilden). Han limmade också fast alla bitar själv på masken. Ett hett tips är även att man klipper "papper för papper" vid t ex ögonen då det annars blir för många lager att klippa i. Vi har ännu inte gjort hål för att sätta resårband i då jag upptäckte att det var roligt att stå framför spegeln och liksom göra en kul lek av att titta på sig själv både med den och utan. Jag tror heller inte den upplevs som lika läskig när barnet själv styr över när den ska vara på och av.

Nu funderar jag på att göra lite egna läskiga djur som tiger, lejon och varg. Eller monster och varulvar... Och givetvis kan man ju göra snälla djur också, huvudsaken är nog att djurets huvud karaktäriseras av att det är ganska runt i formen. Orm eller krokodil kan kanske bli svårt att få till medan apa, panda och katt är djur som lämpar sig bra till masker. Fortsättning följer...  


Fix i bakhyllan!


Idag fixade jag fint i bakhyllan i köksskåpet. Washitejpen blev fin som hylldekoration och så satte jag på lite Dymotext. Så kul att ha fint i bakhyllan så känns det roligare när man väl ska baka!


Bild nr 3,4,5 och 7 från fina bloggen Julias vita drömmar.
Bild nr 1,2 och 6 egna.


Fredag och ett bloggtips!


Jag följer ganska många bloggar för att få inspiration och har tänkt att jag ska försöka ge bloggtips ibland på bloggar jag själv tycker är värda att kika lite extra på. För några dagar sedan hittade jag en blogg som jag måste tipsa om -Hildas Hem! Här blir man inspirerad till alla möjliga pysselprojekt och en grej som jag själv gillar är när det visas mycket trädgårdspyssel. Som de här fina planteringsskyltarna på bilderna ovan är jag jättesugen på att göra nu. Dessutom är det ju nu de ska göras för sen i april och maj har man fullt upp med alla planteringar (åh, vad jag längtar...).

Egna fröpåsar kan bli mycket fina och bra att ha när man får fröer av vänner med fina växter!


Vimplar har jag ju i och för sig gjort men bilderna på denna blogg är så fina och inspirerande!


Bilden ovan visar hur fina klädnypor man kan göra och nedan ser ni saftbilder och baktips som också är en stor del av denna blogg. Hursomhelst, jag gillar!


Alla bilder från Hildas Hem.


Tulpaner & vårlängtan!


När det är sånt här väder som det är idag, regn och rusk, så längtar jag något otroligt efter våren. Jag längtar efter sol och att alla fina vårlökar ska komma upp... Då tänker jag på och inspireras av sådana här bilder som i detta inlägg och tittar på tulpanbuketten på vårt bord!Bild 2 och 4 från Martha Stewart resterande är egna bilder.
Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Lite dokumentation...


Jag brukar passa på att sätta in små saker som Zeb ritat i albumet lite då och då. Så lätt att det samlar sig på hög och då blir det inte så roligt eller så känns det till slut som ett oöverstigligt projekt. Med risk för att inte bli av alls... Så bäst att hänga med här och inte komma efter. För några dagar sedan ville Zeb skriva på datorn och då gjorde vi det tillsammans. Han sa vad han ville skriva och så visade jag vilka tangenter han skulle trycka på. Så kul att ha sånt här sparat så att man minns det!


Ljus!!!


Igår var det ju så ljust och soligt så jag gav mig ut med kameran en snabb sväng på eftermiddagen. Och min favoritäng med älggräs var helt full med vattendroppar från snön som smält! Här kommer lite motljusbilder...En dvärgschnauzerrumpa i fint ljus...


Det är så svårt att få glittrigheten som är över ängen på bild men här syns det lite i alla fall!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Mera fjärilstavlor!


Nu har jag hittat ännu fler fjärilstavlor från Hagedorn & Hagen! Hittade dom på fina norska inredningsbutiken Hviit som även har annat fint från bl a Ferm Living, By Nord, Tine K och Day Home. Fanns även ett set om sex A4-stora fjärilstavlor och ett fjärilsmemory!


Vardagsrum!


Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag ju planer på att visa lite mera inredning här på bloggen och här kommer lite bilder på vårt vardagsrum med matplats...
Skogstapeten kommer från Ferm Living, Kuddar från HM Home, Hemtex, Ikea och Moltex. Sittsäckar Fatboy, soffa Mio, soffbord och tv-bänk Ikea Stockholm. Lampor Mio och Hornbach, sideboard i teak, lampfot,  stringhylla och stringvas second hand. Puppy från Magis, plainebord och svarta stolar från Mio och klocka Ikea. Den svarta Monki´n på soffkanten från Monki samt print Therese Sennerholt.

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Insekter & fjärilar!

 
Efter att ha funderat på olika tavelalternativ och prints, några med insektsmotiv, har jag även börjat lura på om jag kanske ska måla några mindre bilder själv att sätta på någon annan vägg i huset. Var och hälsade på en kompis under julen som hade målat jättefina skalbagge-bilder och blev lite sugen på att göra något liknande. Gillar ju fjärilar jättemycket själv så kanske får bli ett påfågelöga eller favoriten blåvinge? Fick en äldre insektsbok av min mamma som jag hittar många alternativ i... 
Den turkos skalbaggen tycker jag är jättehäftig så den är jag jättesugen på att göra! Sländor är också väldigt fina... Annars är det mest hemtentaskrivning och responsarbete här nu. Men man måste ju få spåna och drömma om några pysselprojekt lite också...


Tavelfunderingar...Vi har ett tag funderat på att flytta vårt Therese Sennerholt-print "Shut up" och göra en tavelvägg vid vår matplats. Men då måste vi ju hitta lite annat att hänga tillsammans med målningen som redan sitter där (som är en avmålning och uppförstoring av en illustration av Lina Göransson) och Sennerholten. Nu har jag hittat några alternativ som jag gillar:Översta bilden egen. Nr 2 från Therese Sennerholts webshop. Nr 3 "I do not regret anything" "NON JE NE REGRETTE RIEN" sarahandbendrix. Nr 4 är från butiken Blackballoon och de båda insektsprinten är från Hagendornhagen. Nr 5 Jenny von Döbelns "Aicient Woods" för hennes MiniEmpire. Nr 3 och Nr 5 har jag hittat hos fina Mokkasin där de snart går att köpa i butiken!


Isformationer & varm choklad!


Idag har vi varit ute mycket jag och Zeb! Jag fick många kort tagna på isformationer och annat kul och Zeb hade väldigt roligt med att stampa på isen. När vi kom hem var vi frusna och värmde oss med varm choklad med vispad grädde. En fin dag för oss båda!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D +
Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Nytt år, ny almanacka & ny washitejp!


Med ny almanacka, skissbok och några rullar av washitejp är jag redo för det nya året! Annars är det mest pluggerier med diverse hemtentor som gäller här just nu... men man höjer ju pluggmotivationen avsevärt med lite vackra prylar omkring sig, eller hur?!

Foto: Charlotte Wångstedt. Nedersta fotot till höger är från Mokkasin.


Vårkänslor!


Varje år efter nyårsskiftet blir jag så sugen på gröna krispiga växter! Det är nog för att det nya året andas nystart och man vill liksom damma bort julsakerna med lite vårkänslor! Även om det inte direkt är så vårigt ute ville jag skapa lite vårstämning inne så igår var jag i blomsteraffären och köpte vita tulpaner, pärlhyacinter (hur fina är inte pärlhyacinter? Bara ordet pärlhyacint är alldeles underbart vackert och jag tror att pärlhyacint måste vara ett av mina absoluta favoritord ;-) och lite andra krispiga gröna växter slank också ner i påsen. Nu känns det lite vårigt här inne i allafall!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Sovrumsdetaljer!


Idag visar jag lite inredningsdetaljer från sovrummet. Under 2012 ska jag försöka visa lite mera inredning har jag tänkt. Eftersom jag tycker att det är så otroligt roligt att fotografera och ständigt har kameran med mig blir det en hel del foto här på bloggen. Men jag är väldigt intresserad av inredning också och det blir lätt att man glömmer av det man har omkring sig varje dag och tänker på kommande projekt istället ;-) Idag blev det inga fina helrumsbilder pg av för dåligt ljus så ni får hålla till godo med detaljer från sovrummet så länge så lägger jag in helrumsbilder senare. Som sammanfattning går rummet i leopard, ljust rosa, guld, brunt och lite svartvitt.

Vår leopardtapet som vi har bakom sänggaveln där vi också har en tavelvägg med tryck av Cassandra Rhodin. Vi har köpt örngott med trycken från HM Home och sedan klippt och satt innanför ramar och matchar detta med likadana örngott i sängen. Resten av rummet är ljust ljust rosa på väggarna. Här ses även min bröllopsklänning som vi hängt bredvid sängen på en fin galge.


Gardinstång och knoppar är från IKEA och jag har målat knopparna guldfärgade. Lamporna är köpta på Tradera.

Bröllopsparet högst upp på tavelväggen är ett fint minne från när fina vännerna ordnade bröllopsmiddag till oss efter att vi gift oss lite hemligt. Så fint gjort! Taklampan är köpt på MIO och bokstäverna på tavelväggen är köpta på Village.

På bilden ovan kan man se ett av mina bästa inredningstips, spännramar från IKEA. Funkar utmärkt att sätta både matchande tapet och tyg på. Vi har satt samma bruna tyg som i gardinerna, leopardtapeten och ett guldtyg på våra ramar. Har satt fast tyg och tapet med en häftpistol och på kanten har jag limmat fast ett sammetsband, det ser lyxigt ut och skapar ett djup i tavlan. Ett mycket enkelt och fint sätt att fylla tomma väggar på som har många fördelar, det är billigt då en spännram kostar endast 39 riksdaler, går snabbt och skapar helhet med resten av rummet.

Ram 50-tal köpt second hand och sprayad med guldfärg, guldvas MIO, W-bokstav klädd med leopardtapet även den från MIO. Hur jag gjort bokstaven kan man se här.


RSS 2.0