Vår trädgård!

 
 
Jag är så otroligt glad för vår lilla trädgård!
Speciellt nu så här i månadskiftet juni/juli när allt fortfarande är riktigt krispigt grönskande och jordgubbarna precis har mognat. Vi tog de första igår och väldigt många fler kommer. Det är en av de bästa grejerna jag vet på sommaren, att gå ut på morgonen och plocka egna färska och härliga jordgubbar till yoghurten. Eller att grilla hamburgare och hämta salladen i pallkragen några meter från grillen. Mer närodlat än så blir det inte...
 
Annars är det mycket planering inför bröllopsfotandet nästa helg. Just nu håller jag på att göra en vit/cremefärgad vimpel med inslag av spets och "mormorsgardiner". Igår efterlyste jag dukar och gardiner bland mina grannar på facebook och det visade sig att en av de fina grannarna hade lite grejer. Ibland är det inte svårare än så, tack E!
 
Ha en fin helg, alla som tittar in här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Planering för bröllopsfotografering!

 
 
I torsdags var jag i Kungälv vid Bohus Fästning och planerade för de bröllopsbilder jag ska fota nästa helg. Jag sprang runt i några timmar med kameran och kollade ut bra ställen vi kunde vara på och vilka ställen som passade för vilka foton osv. Var ju även tvungen att utarbeta en plan B ifall vi har otur och det regnar på bröllopsdagen.
 
Torsdagen var så otroligt fin och starkt solig och det är ju såklart väldigt härligt och något man längtat efter men när man ska fota önskar man sig helt enkelt lite mindre direkt starkt solljus... Det var svårt att fotografera i detta ljus som skapade starka kontraster och skuggor men självklart var det bra att öva i detta ljus också.
 
Eftersom jag mest kollade platser denna dag och lekte med ljuset är dessa bilder lite tomma eftersom det "fattas" ett bröllopspar i dom... Och så hoppas jag som bara den på molnigt väder med lagom ljus och uppehåll på bröllopsdagen ;-).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Foto: Charlotte Wångstedt.

Tackkort!

 
Sent omsider kom jag idag på att vi måste fixa sommarpresenter till Zebs pedagoger på förskolan... Han ska ju gå även nästa vecka innan semestern men några av pedagogerna gör sin sista vecka denna veckan upptäckte jag. Så jag och Zeb åkte iväg till torget och handlade små presenter till alla tre, små pralinaskar som vi dekorerade med somriga fjärilar. Fixade också små kort att sätta på presenterna av bokstäver från Panduro, köpte en stor ask med blandade färger där i veckan. Korten är köpta på Tiger på avenyn.
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Bästkusten!

 
 
Idag var vi en sväng till Stenungsund i det soliga och härliga vädret.
Vi gick på bryggorna och tittade på båtarna, åt glass och bara myste tillsammans.
Västkusten när den är som bäst helt enkelt!
 
 
 
 
 
 
Foto: Daniel (första bilden) och Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 7D + Canon EF 1,8 II.

Cerise pioner!

 
 Under Midsommarhelgen fotade jag en massa fina pioner efter att det regnat. Många av dom hade tappat sina kronblad på marken och vattendropparna låg så fint kvar på dom!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Midsommarbilder!

 
 
Här kommer vår Midsommar i en liten sammanfattning av bilder.
I ord kan Midsommaren beskrivas så här: Blomsterplockning, tillverkning av kransar och Midsommarstång, små grodorna, massa god mat och dryck, lite regn, mycket lek, jordgubbstårta, hundar och fölungar...mm..mm...
Jag har dock bara valt ut bilder där jag själv, Zeb och min syster är med eftersom jag inte frågat om tillstånd att visa övriga midsommarfirare ;-).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 7D + Canon EF 50 mm 1,8 II och Canon EF 100 mm 2,8 Macro USM.

Småkryp!

 
Den här veckans tema i Fototriss är "Småkryp" och det passar ju mig väldigt bra eftersom jag älskar att använda macro på insekter och småkryp i naturen!
Jag läser ju också i sommar en kurs på Högskolan för Fotografi och ska i mitt projektarbete arbeta med småkryp eller "läskingar" som jag kallar dem.
Just bilder på insekter har jag ganska många men jag valde några alldeles färska bilder, de blå är från förra helgen och snäcksnigelbilden har jag tagit idag, lördag!
 
 
 
Foto: Charlotte Wångstedt.
 
Vill ni se fler bilder på temat "Småkryp" kan ni se det här.
 

Midsommar!

 
Vill önska alla som tittar in här en riktigt fin Midsommar!
Vi firar med nära och kära med sill och potatis och så ska vi göra en midsommarstång som vi kan dansa "små grodorna" runt.
Och så ska vi binda kransar såklart, detta ser Zeb fram emot allra mest!
 
Foto: Charlotte Wångstedt.

Blått!För några dagar sedan var jag ute och fotade lupiner med bästa sällskapet Ruffen. En fin bonus var att två stycken blåvingar (blåvinge är min absoluta favvofjäril ;-) flög omkring bland blommorna och jag jagade dem med kameran en stund. När jag sedan satte ihop bilderna och redigerade dem så tyckte jag att de blå och gröna färgerna gjorde sig så härligt tillsammans!

Om ni tycker att bloggen är lite i oordning, speciellt headern, så kan jag berätta att det hände något med den igår... I min iPhone så ser dock bloggdesignen ut som den ska så jag tänker att det beror på webläsaren på något vis. Hursomhelst så hoppas jag att detta rättar till sig eftersom jag inte själv har gjort några ändringar...Åh vad jag ville ta bort grässtrået när jag tog det här fotot på fjärilen men det gick ju tyvärr inte....Glad över fotot ändå och fjärilen var ju så otroligt fin!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon 500D+Canon EF 100 mm 2,8 USM Macro.


Träd!

Temat i Fototriss den här veckan är "Träd" och jag har valt tre helt olika bilder från olika träd, just för att visa på mångfalden. Jag använder mig jättemycket av olika träd och deras lövverk när jag fotar och gillar att experimentera med ljuset.
Jag älskar träd helt enkelt!

Foto: Charlotte Wångstedt.

Vill ni se fler bilder på temat "Träd" kan ni se det här!


Vernissage!Tack så mycket för kommentarerna till bilderna i förra inlägget och på Facebook! De här bilderna skulle ju visas IRL istället för som vanligt på webben och det blir ju så klart lite intimare på något vis, speciellt eftersom jag porträtterat min egen son...

Igår hade vi då vernissage för första veckans fotouppgift på sommarkursen i foto på HFF. Jag hade tänkt visa ett kollage av fyra bilder (bilden under) men det visade sig att automaterna på Japan Foto inte kunde skriva ut fyrkantiga bilder så jag valde då bilden när Zeb sitter på bänken på spårvagnshållplatsen (övre bilden).
Var väldigt kul och lärorikt att se de andra elevernas bilder och höra hur de tänkt kring dem!Foto: Charlotte Wångstedt.

Nu en annan rolig sak, i veckan beställde jag en ny kamera!

Det är egentligen inte så att jag tror att jag kommer att ta bättre bilder med den här nya fantastiska kameran men jag har länge längtat efter en stor kamerakropp plus att jag tror att min kamera snart har gjort sitt, jag har ju använt den otroligt mycket. Så jag tänkte att det passade bra att uppgradera nu när jag går den här kursen och när jag fortfarande har möjlighet att använda min 500D som reservkamera när man t ex fotar porträtt eller bröllop, då man gärna vill ha en reservkamera till hands.

Jag vill dock vara tydlig med att jag anser att en bra bild har väldigt lite med kameran att göra utan att det snarare har med bildkomposition, inställningar, tanke och idé, färgkomponering etc etc att göra. Jag har tagit några av mina enligt mig bästa bilder med min iPhone 3GS som inte har någon fantastisk kamera men där tillfället och tillgängligheten varit det viktiga.

Fast med allt detta i åtanke så ska man väl kanske inte heller förringa känslan av en "fin" kamera i händerna, känslan blir ju sjukt mycket proffsigare än med en instegskamera som min 500D... 
Jag är ju såklart hemskt glad för den här kameran och känner mig lite som ett barn på julafton!

Ha en fin helg! 


Högskolan för Fotografi -Introduktionsuppgift!Den här veckan har jag börjat min sommarkurs i Digitalt Fotografi och oj vad vad roligt och lärorikt det är! Två lektioner i kamerateknik har jag haft och även om jag kan en del finns det så mycket kvar att lära och jag har gått från varje lektion med så fantastiskt mycket nya kunskaper.
Och så är det ju det här med lärandet i denna fantastiska sociala kontext (där alla är jätteintresserade av samma sak), jag lär mig så mycket av alla andras frågor.
Så sammanfattningsvis: Jag är sjukt nöjd med kursen så här långt.
Och imorgon har vi vernissage på vår introduktionsuppgift för veckan som såg ut så här:
Alla har fått en karta på ett område i Göteborg. Sedan har vi fått kasta pil på denna karta och fått en exakt träffpunkt som vi på ett mycket fritt sätt ska gestalta, dvs genom en ren dokumentationsbild, ett porträtt eller en detaljbild etc etc.
De bilder jag lägger ut idag är bilder jag själv har valt ut och jag har tänkt göra ett kollage av dessa med tillhörande text skrivet med dymoapparat:

 "Mamma jag gillar dig myckemycke, jag gillar dig 20".

Det är vår porträtterade sons egna ord från dagen då jag fotade dessa bilder och jag är så glad över dem att jag kan spricka,
för "20" är det mesta han vet ;-). 

Imorgon visar jag bilder från hur slutproduktionen blev!

Foto: Charlotte Wångstedt.


Grönt!Vi bor alldeles intill en bokskog och det är som om det blir ett väldigt speciellt ljus i dessa skogar då de är så öppna och markvegetationen tillåts grönska. Jag gillar att gå omkring där med kameran och experimentera med ljuset och börjar man med det så kan man nästan inte sluta...
Trädkronorna bildar tjocka moln där ljuset silar igenom bladen på ett jättehäftigt sätt och det är nästan magiskt att fota just nu i all denna grönska!Foto: Charlotte Wångstedt.


Lite mera Matilda & Wilmer!Igår blev jag tvungen att ställa in en porträttfotografering pg av regnet, så tråkigt... Denna gång var det på en familj med en liten son och en hund och det ska bli jättekul när vi får till detta när vädret tillåter. Det visade sig till slut att regnet faktiskt höll upp hela lördagen men eftersom det regnat så mycket på natten var det alldeles för blött nere i "min skogskant" för att sitta på marken och att hänga upp några pom poms...

Det positiva är nu istället att jag hunnit redigera klart alla tidigare porträttbilder och idag lägger jag ut några fler bilder på Matilda, Wilmer och deras fina mamma Kajsa!Foto: Charlotte Wångstedt.


Lugn & ro...

Temat i Fototriss den här veckan är "Lugn och ro" och jag har valt iPhonebilder jag tagit med appen Hipstamatic.
Bilderna är tagna i koloniområdet vid Nolhagaparken i Alingsås och jag blir alldeles lyrisk där inne när jag ser hur fint och rofyllt det är.

När vi blir gamla ska vi ha en röd liten stuga med en grind som det står "Lugnet" på. Vi ska ha rosor som klättrar på en spalje precis där man går in och utanför ska vi odla så mycket att det inte finns en enda plätt att gå på. Vi ska dricka hemmagjord saft på vår lilla veranda och bara sitta och titta ut över våra odlingar. 

Men det är som sagt när vi blir gamla.
Det rofyllda livet är inte för mig nu.

Foto: Charlotte Wångstedt.

Vill ni se fler bilder på temat "Lugn och ro" kan ni se det här.


Idag är ingen vanlig dag......för idag är det är min mammas födelsedag!

Stort G R A T T I S  M A M M A, kramar!


Härliga sommarlov!Äntligen är alla tentor klara och inlämnade, så underbart skönt!
Nu ska jag bara vara ledig i 4 dagar och sedan väntar kursen på Fotohögskolan, projektarbete, bröllop -och porträttfotografering och S E M E S T E R i sommar!!


Chokladblommor & lupiner!Här har vi firat nationaldagen med min bästa mamma på besök, tentaplugg och lite fotograferande på kvällen! På eftermiddagen blev det även en liten shoppingtur och då hittade jag en otroligt fin och blommande chokladblomma som fick följa med hem. Har tidigare köpt två stycken chokladblommor som blivit något av en förälskelse, men de har bara knoppar nu och jag kunde inte motstå en fin och blommande... (jag dör litegrann över dessa blommorna faktiskt, så vackra är de ;-).

På kvällens foto/hundpromenad blev det fotande av lupiner, något min mamma inspirerade mig till idag. Jag är väldigt förtjust i att fota de stora lupinerna, speciellt underifrån och i kvällsljus/motljus. Det är de fina bladen som är så effektfulla men även de starka färgerna tilltalar mig...

Nu är det bara pytte pyttelite kvar på tentorna att styra upp, sedan är det sommarlov!
Och nästa vecka börjar den efterlängtade fotokursen, hurra!Foto: Charlotte Wångstedt.


En liten trädgårdsuppdatering...Det händer så otroligt mycket i trädgården just nu, varje dag! Jag håller ju på som bäst att skriva på mina hemtentor i svenska och när jag behöver en paus så går jag en tur kring våra odlingar i trädgården och bara tittar på hur det växer så det knakar. Idag satte jag också gul och röd lök, luktärtor, sockerärtor och mera sallad, gurka och prydnadspumpor.I helgen var vi på kalas hos våra vänner och de hade planterat och fixat så mycket i trädgården. De här härliga lådorna har de t ex byggt och målat själva. Jag tycker att de är superfina!Dom hade också provat att odla potatis direkt i en planteringsjordssäck, något som verkade fungera kanonbra!

För några månade sedan fick L rosenbönor i en liten fröpåse jag gjort med en tillhörande skylt till. Hon blev inspirerad av mina skyltar och gjorde egna, superfina skyltar som hon dessutom laminerade. Jag blev så himla glad att höra att det var något som jag från början gjort som inspirerat till dessa skyltar, det är ju det som så mycket är min tanke med den här bloggen!Foto: Charlotte Wångstedt.


Gammal!


Veckans tema i Fototriss är "Gammal" och jag har valt att redigera alldeles färska foton, från förra helgens barnporträttfotografering, till att se gamla ut. Den gamla patinan har bilderna fått genom bl a mera brus, vignettering och sepiafilter.Foto: Charlotte Wångstedt.

Vill ni se orginalbilderna kan ni se det här, här och här!

Och ni se fler bilder på Fototrissens tema "Gammal" kan ni se det här.


Svartvita barnporträtt & och ett stort T A C K !Jag måste bara börja med att säga tusen tack för all fin respons jag fått om fotograferandet den senaste veckan, jag är så otroligt glad för de fina orden och det värmer!!

Det här med porträttfotograferingen har varit så himla roligt och vad mycket jag har lärt mig! Nu ser jag verkligen fram emot de bokningar jag har fått framöver och i juli är det dags för bröllopsfotografering.
Hur kul som helst!!

Nu har jag också redigerat de flesta av bilderna från söndagen. Här på bloggen blir det just nu inte så mycket annat än foto eftersom jag har fullt upp med detta just nu. I veckan har jag varvat fotoredigeringen med att skriva på mina två hemtentor som hänger över mig just nu och ska lämnas in i slutet av nästa vecka...

Det har hänt så mycket i vår trädgård som jag vill visa. Jag har i veckan planterat grönsaker i odlingsbänkarna, potatisen växer så att det knakar och sallad och spenat har tittat upp!
Men bilder från trädgården får vänta, idag skriver jag på hemtentorna...

Ha en jättefin helg alla som tittar in här!

Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon 500D+Canon EF 100 2,8 Macro USM.
RSS 2.0