Halloweenpumpa!

I veckan har jag och Zeb skurit ut årets pumpa tillsammans!
Jag har efter att ha gjort ett antal pumpaansikten kommit fram till att de avlånga stora pumporna är de som lämpar sig bäst att skära ut ansikten på. Detta för att det dels är lättare att få det snyggt på en avlång pumpa eftersom det blir mer yta att skära på och dels blir det mer plats för lågorna från värmeljusen. Väljer man en mer rund (som oftast är snyggare) är det svårare att få plats med ansiktet och det vill lätt lukta bränt från ovandelen. Jag hittade iallafall en stor och lite högre pumpa som funkade jättebra!Fanns otroligt många pumpor att välja på i grönsaksaffären så det var inte helt lätt...

...men det blev iallafall den här!Jag tycker att det funkar bättre att skära bort en bit av baksidan istället för toppen på pumpan. Det blir lättare att placera och tända ljusen och så syns inte kanten där uppe framifrån.

På nätet finns många sidor som visar mallar till hur man kan skära ut en pumpa. En del är bra för att få inspiration och idéer och jag och Zeb tittade tillsammans på några sidor för att bestämma hur pumpan skulle se ut. Många av dessa mallar är dock väldigt avancerade och svåra att skära ut så vi bestämde oss för en ganska klassisk variant jag ritade ut på frihand.Färdig pumpa!Förra årets pumpa!


Spetstejp!

Behövde fylla på lagret på present inslagnings-prylarna och besökte därför Lagerhaus i Nordstan idag. Helt klart bästa shoppen för detta! Fina och roliga grejer till bra pris, gillar!
Idag hittade jag dessutom en superfin spetstejp jag kommer att få användning av framöver...


Höstigt!

Lite höstiga bilder tagna på söndagmorgon...


Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Salmiakcreme!

Igår kväll fick jag ett mess från en av våra grannar: Det ligger en överraskning i din brevlåda! Gick ut till brevlådan och hittade en 6-packs påse Salmiakcreme, en ny variant av den gamla Nötcremen.
Blev så glad, tack fina Anna!!

Mobilbild iPhone med Hipstamatic app, Big up film & Ben Watts lens.

Fågel & fotopromenad!

På förmiddagen var vi uppe vid fågeldammarna och matade fåglar, botaniserade i skogen och mamman fotograferade. Här kommer lite bilder...

Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.

Ryggsäck!

Nu har Zebs Fjällräven Mini-ryggsäck kommit. Färgen heter Ice-blue och beställdes från
http://www.outnet.se/. Superfin och passar utmärkt till den andra lilla Miffyryggsäcken som han redan har!

Mobilbild iPhone med Hipstamatic app, Big up film & Ben Watts lens.

Barnsängsprojekt!

Min senaste pysselidé för barnrummet är en slags "cirkussänghimmel" som jag hittade i en gammal Family Living-tidning. Det är Camilla Lundsten som stylat ett rum för Brio (och även med hennes egna produkter...) och tillverkat denna sänghimmel till en spjälsäng. Har tänkt göra detta till Zebs halvvåningssäng från Svenska Hem och planerar även att göra en koja under sängen. Där ska jag göra ett fönster där man t ex kan sälja korv eller leka affär om man vill. På bilden här under ser man till vänster en bild från tidningsrepotaget och till höger min egen skiss av mina sängplaner. På understa bilden är tygerna jag tänkt ha till projektet, från Stoff & Stil!
Fint höstljus...

På väg till hämtningen på förskolan igår stannade jag och fotade lite höstbilder vid Backa Säteri. Ljuset på eftermiddagen igår var väldigt härligt!
Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Lånat barnböcker!

Idag har jag varit en sväng och lånat barnböcker på biblioteket. Hittade jättemånga bra böcker: Några böcker med grävmaskiner och traktorer, God Natt, Natt av Gro Dahle, Betty mitt i natten av Lotta Geffenblad och några Nejlika-böcker m fl. Lånade även två böcker med barnkalastips eftersom detta är aktuellt hos oss!

Mobilbild, Iphone 3GS, Hipstamatic app med Ben Watts lins och Big up film.

Höst & slutartider!

Idag har varit ett riktigt höstigt ruskväder med både regn och ganska hård blåst. Jag var så sugen på att ut och fotografera, speciellt som jag varit hemma och pluggat hela dagen... Trots det halvkassa vädret tog jag med mig kameran på hundpromenaden när regnet höll upp en stund. Eftersom det blåste så mycket var det inte direkt idé att fota macrobilder på höstiga löv om man säger så... Bestämde mig istället för att fotografera lite landskapsbilder och att experimentera lite med långa slutartider. Jag fick ingen direkt kanonbild idag men jag visar vad det blev av det hela ändå.


Slutartid 1/13, Bländare 14, ISO100.


Slutartid 1/250, Bländare 8, ISO100.


Slutartid 1/250, Bländare 6,3, ISO100.


Slutartid 1/640, Bländare 4, ISO100.

Slutartid 1/13, Bländare 32, ISO100.
Canon EOS 500D +
Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.

Inspiration!

Jag får väldigt mycket inspiration och idéer från tidningar, speciellt Family Living och Hus & Hem. De sistnämnda premunerar vi på och jag köper ofta en eller två tidningar till varje månad. Ibland lånar jag också en del tidningar på Biblioteket som har de flesta större tidningar. Jag läser främst inredningstidningar, fototidningar och modetidningar men på våren och sommaren även en del om trädgård. Vid jul och påsk kan det även bli mat, vin och bak och även pysselspecial!Höstfeeling...

Härligt höstigt löv på kvällspromenaden...


Iphone 3GS + Camera+ app, Sunkiss´d filter.

Inbjudningskort!

Nu är inbjudningskorten till Zebs barnkalas klara och vi har varit och delat ut dem i barnens postlådor!


Zeb ville själv ha dinosaurie-tema på kalaset så det får det bli (han föreslog även grävskope-tema men det fann jag lite svårare att få till...). Jag ritade en dinosaurie som vi hade som mall och prickarna gjorde vi med  självhäftande svarta prickar. Dessa prickar användes även som pupiller till ögonen, smidigt och enkelt!


Zeb målade dinosaurierna själv!


Klippte ut runda kort i olika färger...


...som vi klistrade fast de utklippta och dekorerade dinosaurierna på!Canon EOS 500D +
Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.

Lakrits Rock´n Roll!

Berättade i ett tidigare inlägg om den fantastiskt goda lakritssåsen från ICA. Här har jag utvecklat efterrätten lite och även dekorerat vaniljglassen med "Turkisk peber Vulcano". Inte dumt alls och de ser ut som nitar vilket jag gillar. Inte dumt alls faktiskt...Canon EOS 500D +
Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Iphone 3GS + Hipstamatic app, Ben Watts lens och Big Up film.


Katt!

Idag har jag fotograferat en katt med alldeles klarblå ögon. Jättehäftig var den! Tycker att det är väldigt svårt att fota fina djurbilder. Dels för att de rör sig ganska oberäkneligt men även för att det är svårt att få ett djup i pälsen, speciellt om det är svarta djur... 
Idag har jag även provat att spara bilderna för webben för att de ska bli i bästa möjliga kvalité. Bilderna är även redigerade i Photoshop.

Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Lite sommar kvar...

I slutet av veckan har det kännts som om det är lite sommar kvar. De här bilderna på vallmo och tusenskönor förstärker den känslan...Foto: Iphone 3GS + redigering i appen Camera+.

Höstlöv!

I veckan har vi pressat fina löv och sen klistrade vi upp dem på färgade papper. Finfint och kul tyckte sonen!Canon EOS 500D + Canon EF-S 18-55 IS.


Hjärta!

Hittade ett jättefint hjärta i betong på en blomsteraffär. Det har fått sin plats i "stenlådan" framför huset!


RSS 2.0