Pepparkakor!

Jag och Z hade väntat på och pratat så mycket om att baka pepparkakor i helgen men så blev vi ju sjuka igen... På måndagen mådde D och Z ganska bra så då bakade de några pepparkakor. Kanske tio stycken.
Jag pluggade men fick i efterhand dekorera lite iallafall!

Hyacinter med DIY krukor!

Idag var det meningen att vi skulle ha en riktig pyssellördag inför första advent med pepparkaksbak och glöggdrickning. Men den som är allra mest sugen på pepparkaksbaket ät krasslig igen så vi får hoppas på en piggare morgondag. Igår pysslade jag emellertid iordning några egengjorda krukor av konservburkar till hyacinterna. En variant gjorde jag av Heinz vita bönorburkar som jag tycker är sjukt snygga. En andra variant gjorde jag av bredare och tjockare konservburkar som det varit majskorn i (ja, vi har många majskorn i kylen att äta upp nu ;-). Till dekoration använde jag spetstejp från Lagerhaus och rödvita fina snören från Village. Kottar från lärkträd och tall fick också bli dekoration. Fint som snus!


Julgodiskortet är från förra julen och så även pepparkaksbilden och amaryllisen!


Adventspyssel!

Nu har jag börjat smyga igång adventspysslet så smått och gjort några kransar och hjärtan av ståltråd som jag klätt med lummern jag plockade i förra veckan. Jag har använt lagom böjbar ståltråd att forma stommarna med, inte för tjock men inte heller för böjbar så att de förlorar formen. Lärkträdsgrenar med kottar och små svarta, blanka och matta julkulor passar fint till dekoration!Jultankar...

En vecka kvar till 1:a advent så nu gäller det att börja pyssla... I veckan ska vi klä och dekorera ståltrådskransar och mossa till det lite här och där. Julkulorna på bilderna är väl lite tidigt att ta fram än kanske... men stjärnorna till fönstren åker upp nästa helg iallafall. Fast de största prioriteringarna ligger i veckan på den stundande grammatiktentan. Tyvärr. Mossa & lummer!

Tog en skogsutflykt och samlade in årets lummer och lite mera mossa. Lummer är ganska svårt att hitta och den är fridlyst på många platser i Sverige. I Västra Götalands län får man dock plocka för eget bruk om man inte tar med rötterna. Lummern växer ganska speciellt i långa revor och bildar små utlöpare som gör att den är så härlig att dekorera med till jul. Här kommer lite bilder...Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Morgonutsikt!

På morgonen ropade Z att det var något konstigt på himlen. Och så konstigt var det ju inte när jag tittade efter men inget som han sett förut. Fotade det under några minuter och ju mer ljus (och ju fler flygplan) som kom på himlen desto häftigare blev det!


Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Novemberljus och två finfina hundar...

Jag, min kamera, två vovvar och en förmiddag med underbart ljus. Blev många svajiga bilder med skakningsoskärpa idag (blir gärna det med två hundar i släptåg ;-) Men fick några bra bilder också!
Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Lite förberedelser...

Varje år tänker jag att jag ska lugna upp mig på att börja pyssla inför jul. Om så det allra minsta. Men lite förberedelser kan ju inte vara fel. Förra året kom snön tidigt och jag hade varken plockat mossa eller lummer så i år tänker jag säkra upp den biten. I förra veckan plockade jag mossa och lärkkvistar så nu har jag bara lummern kvar...
Några små krukor har jag mossat till iallafall!


Färgkickar!

 Kan behövas lite inspiration i form av färg i novembermörkret! Här kommer några bilder från den gångna sommaren...


Fjärilar från sommaren...

Jag har satt ihop en bildserie från de fjärilsbilder jag tagit i sommar.
Fjärilsfotograferandet känns ganska uttömt nu så nästa sommar blir det inte lika stort fokus på fjärilar för min del. Men det har varit väldigt kul att ha det som mission nu i sommar!

Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Böcker, böcker, böcker...

Jag älskar böcker. Jag älskar att ha böcker. Och jag älskar att ställa dem fint.
I färgordning i en fin hylla från det stora varuhuset...


Svart, vitt & lite grått!

Har varit en lugn Zebbe+Mamma helg då vi mest myst och lekt. Fast lite har jag pysslat idag också och gjort ett litet inspirationskollage av svartvita bilder. Några av grejerna är från vårt hem och några bilder har jag tagit utomhus i naturen...Den sicksackrandiga mattan är från Brita Sweden och den svarta med vita stora prickar kommer från Pappelina. Shut-up trycket är en Therese Sennerholt och mönstret med "krumelurerna" har Cilla Ramnek gjort för IKEA. Tapeten ovan till höger är från Cole and Son och Hattifnattarna har jag skurit ut i plyshplast själv.

Vimplar!

Nu har jag äntligen kommit igång med sängprojektet till Zebs rum och har börjat med vimplarna som ska hänga runt sängen högst upp! Inte så mycket tid just nu med massa plugg men jag pysslar med detta lite när jag får en liten stund över...Barnkalas med dinosaurietema!

I helgen hade vi Zebs 3-årskalas för polarna! Zeb ville ha tema dinosaurie så vi fixade och pysslade i dinosauriestil på det mesta. Här kommer lite bilder på pysslet...Dinosaurieprylarna är köpta på nätbutiken hiko.se. Vi hade dinosar i bordsdukningen, fiskdamm och ett litet dinosauriealtare med dinoböcker!

Chokladkakan med mini-nonstopp är en helt vanlig kladdkaka på mörk blockchoklad. Den turkos dinotårtan är en chokladtårta med färdiga chokladbottnar från ICA, marsansås, vit choklad och nutellacreme! Den rosa tårtan är en hallontårta med hallonmousse, vit choklad, marsansås och hallon!


Tisdagscupcake!

Idag har jag skrivit på min hemtenta i kursen Barnlitteratur och barnkultur hela dagen... Men dekorera en härlig cupcake till fika hann jag med ändå...;-)Foto iPhone med Hipstamatic app och Ben Watts lens. Efterredigering i Photoshop med ram från Photoscape.

RSS 2.0