Vernissage!Tack så mycket för kommentarerna till bilderna i förra inlägget och på Facebook! De här bilderna skulle ju visas IRL istället för som vanligt på webben och det blir ju så klart lite intimare på något vis, speciellt eftersom jag porträtterat min egen son...

Igår hade vi då vernissage för första veckans fotouppgift på sommarkursen i foto på HFF. Jag hade tänkt visa ett kollage av fyra bilder (bilden under) men det visade sig att automaterna på Japan Foto inte kunde skriva ut fyrkantiga bilder så jag valde då bilden när Zeb sitter på bänken på spårvagnshållplatsen (övre bilden).
Var väldigt kul och lärorikt att se de andra elevernas bilder och höra hur de tänkt kring dem!Foto: Charlotte Wångstedt.

Nu en annan rolig sak, i veckan beställde jag en ny kamera!

Det är egentligen inte så att jag tror att jag kommer att ta bättre bilder med den här nya fantastiska kameran men jag har länge längtat efter en stor kamerakropp plus att jag tror att min kamera snart har gjort sitt, jag har ju använt den otroligt mycket. Så jag tänkte att det passade bra att uppgradera nu när jag går den här kursen och när jag fortfarande har möjlighet att använda min 500D som reservkamera när man t ex fotar porträtt eller bröllop, då man gärna vill ha en reservkamera till hands.

Jag vill dock vara tydlig med att jag anser att en bra bild har väldigt lite med kameran att göra utan att det snarare har med bildkomposition, inställningar, tanke och idé, färgkomponering etc etc att göra. Jag har tagit några av mina enligt mig bästa bilder med min iPhone 3GS som inte har någon fantastisk kamera men där tillfället och tillgängligheten varit det viktiga.

Fast med allt detta i åtanke så ska man väl kanske inte heller förringa känslan av en "fin" kamera i händerna, känslan blir ju sjukt mycket proffsigare än med en instegskamera som min 500D... 
Jag är ju såklart hemskt glad för den här kameran och känner mig lite som ett barn på julafton!

Ha en fin helg! 


Kommentarer
Postat av: Richard Söder

Det nya kamerahuset tror jag är ett grymt bra val för dig!

2012-06-19 @ 10:16:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0