Halloweenpumpa!

I veckan har jag och Zeb skurit ut årets pumpa tillsammans!
Jag har efter att ha gjort ett antal pumpaansikten kommit fram till att de avlånga stora pumporna är de som lämpar sig bäst att skära ut ansikten på. Detta för att det dels är lättare att få det snyggt på en avlång pumpa eftersom det blir mer yta att skära på och dels blir det mer plats för lågorna från värmeljusen. Väljer man en mer rund (som oftast är snyggare) är det svårare att få plats med ansiktet och det vill lätt lukta bränt från ovandelen. Jag hittade iallafall en stor och lite högre pumpa som funkade jättebra!Fanns otroligt många pumpor att välja på i grönsaksaffären så det var inte helt lätt...

...men det blev iallafall den här!Jag tycker att det funkar bättre att skära bort en bit av baksidan istället för toppen på pumpan. Det blir lättare att placera och tända ljusen och så syns inte kanten där uppe framifrån.

På nätet finns många sidor som visar mallar till hur man kan skära ut en pumpa. En del är bra för att få inspiration och idéer och jag och Zeb tittade tillsammans på några sidor för att bestämma hur pumpan skulle se ut. Många av dessa mallar är dock väldigt avancerade och svåra att skära ut så vi bestämde oss för en ganska klassisk variant jag ritade ut på frihand.Färdig pumpa!Förra årets pumpa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0