Avtryck!

Att göra hand och fotavtryck på barn (och hund) är kul! Dels är det skoj när man gör det och det är även kul att ha sparat. Ofta finns det plats för detta i färdigköpta album att bara att klistra in men man kan även rama in och ha på väggen. Gör man det i svartvitt blir det ganska grafiskt och enkelt vilket jag gillar. Har man planer på att sätta dem på väggen i barnrummet kan det vara skoj med mera färg!



Vi har använt enkel och barnvänlig färg som vi köpt i tuber på panduro. Den är lätt att tvätta bort och kan även användas som fingerfärg. Det viktigaste är att se till att det är barnvänlig akrylfärg och vill man att färgen ska hålla sådär i hundra år så ska man satsa på lite dyrare färg som är mindre ljuskänslig (T ex Rembrandts färger är bra och mycket pigmenttäta). Ska man sätta in avtrycken i album, där de inte utsätts för ljus på samma sätt, så duger billigare färg gott.



De små fyrkantiga ramarna är köpta på IKEA. De har bra och fina ramar med stort djup och till bra pris. Det kan även vara bra att ha kraftigare papper, t ex akvarellpapper fungerar bra.



Ett hett tips kan vara att passa på att göra detta nu på sommaren då man kan vara med färgiga barnfötter utomhus. För att inte tala om hundtassar...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0