2012!


Nytt år och nya utmaningar som jag ser fram emot! Idag har det varit grått och lite snöigt på ett tråkigt sätt men jag tog lite fler bilder igår som jag lägger ut några kollage av! Har varit så fint väder med härligt ljus som gett djupa färger i helgen. En fin avslutning på 2011!


Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D +
Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Gott Nytt År!


Gott Nytt År alla mina fina bloggläsare!!!
Nu har jag haft bloggen snart ett halvår och jag tycker fortfarande att det är lika roligt. Ser fram emot ett nytt bloggår och hoppas att Ni fortsätter att titta in här!!! De här bilderna tog jag på nyårsaftons morgon när solen låg på så fint på frosten och isen.












Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D +
Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Solnedgång!


Precis innan solen gick ner idag kastade jag mig ut med kameran. Himlen var så häftig och så syntes en halvmåne. Vassen kontrasterade även så fint mot himlen! På bilden här under syns två stycken vindkraftverk.






Foto: Charlotte Wångstedt.
Canon EOS 500D +
Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Mera washi!


Nu har jag hittat en jättebra nätbutik som säljer washi-tejp (och grejer för scrapbooking) för 19:- st för 10 m, PY hobby. Passade på att beställa ett gäng i olika fina färger och mönster så nu ska det tejpas! Har sett så mycket bilder på olika pysselbloggar vad man kan använda tejpen till, t ex som dekoration runt blockljus, att sätta upp foton på väggen med och till presentinslagning.



Några av bilderna är från PH hobby och även från nätbutiken Mokkasin som även de säljer washi-tejp och från fina bloggen Creative Living. En annan fin butik som har ett stort sortiment washi är Darling Things!


Svartvit inspiration och fina prylar!


Nu när de största juldagarna är över har vi slängt ut granen. Den barrade ju redan efter några dagar egentligen och när vi kom hem efter julfirandet med våra nära och kära låg det högar av barr under granen. Men de andra julprylarna får vara kvar i någon vecka till, vi kör ju mest svartvit jul och istället för röda tomtar har vi svarta och vita. Annars brukar vi känna att vi, efter ett så maxat julfirande som det blir under dessa intensiva dagar kring julafton, är ganska klara med julen och vill se fram emot våren!

Något som jag känner för just nu är Therese Sennerholts fina grafiska svartvita prints! Vi har två stycken men jag skulle vilja ha nästan alla... Gillar dessa små postcards som man kan köpa i set om fyra. Fina att sätta alla tillsammans eller i grupp med svartvita fotografier. Stylingen på dessa produktfoton från Sennerholts hemsida är inte heller helt fel...



"If you don´t mean what you say..." har vi i vårt vardagsrum och jag gillar det printet jättemycket! Nu planerar vi en flyttning för den så att den kommer lite mer till sin rätt bara. Bilder på detta kommer senare...


Alla bilder från Therese Sennerholts webshop, se mer här. Therese Sennerholts prints finns också att köpa i Lotta Agatons nyöppnade shop i stockholm. Dessa butiksbilder tycker jag är så inspirerande och fina! Den lilla bokstavsbanderollen "be nice or leave" finns även att köpa på Mokkasins nätbutik här och man kan skriva vad man vill. Så fin och för 125 kr får du 83 bokstäver och symboler och nitar att sätta ihop dem med.


Bilder från Lotta Agaton shop, se mera på hennes blogg här.

Bilder från Little Cute Mokkasin. Washi-tejpen ovan till höger är slut i butiken men jag hoppas att dessa snart kommer in igen...har väldigt stort behov av just dom... Mokkasin har också en av mina favoritbloggar!


Washi-tejp!


Idag har jag satt upp några sepiafoton tagna med iPhonen med rosa washi-tejp. Satte upp dem på två olika ställen, det ena ovanför Ruffens påsar i hallen vid ingången och det andra på ovanvåningen i hallen. Målade även en svart ram runt fotona med en tuschpenna för att förstärka konturen och skrev små ord med DYMO:n att sätta på korten. Gillar washi-tejp då den inte lämnar märken eller gör så att färg från tapet eller vägg följer med när man tar bort den. Så enkelt att flytta omkring om man vill!


Märkte även upp våra mappar och boxar med DYMO:n, ordning och reda!


Hemma igen!

Igår kom vi hem efter en supermysig jul med nära och kära! Har firat tre dagar som "julafton" med julklappsöppning och hela kitet med julmat och annat som hör till. Hann även med en fika med kompisarna, trevligt! Nu väntar tre skrivuppgifter och det kommer jag att få ägna de närmaste dagarna åt.
God fortsättning så länge!!!


Sista pysslet -bordsdekorationer!


Igår slog vi in de sista klapparna så nu är faktiskt allt klart. Men idag kom vi på att vi kunde fixa lite fina bordsdekorationer av tallkottarna vi plockade i höstas. Tog rött glitter och lim och så fick Zeb pensla på glittret på kottarna. Perfekt pyssel för en 3-åring som nu är väldigt stolt över sitt skapande!
Sen gjorde vi även små placeringskort och klippte till några grankvistar att ha till varje tallrik. Tyvärr syns det inte riktigt på bilderna men kottarna glittrar jättemycket!
Nu tar vi Jul här, God Jul till alla och hoppas Ni får en fin helg!!!


Ladda ner julklappsetiketterna!


Många pysselbloggar har lagt ut fina julklappsetiketter man kan ladda ner gratis och hade jag kommit på det lite tidigare hade det varit jätteroligt att göra egna att lägga ut som pdf även på min egen blogg. Men, det får bli en idé till nästa år... Tills dess lägger jag ut lite bilder och länkar till fina etiketter!
Ladda ner jättefina julklappsetiketter här på blog.heylook.fi/ (klicka där den lilla luckan är efter ordet julklappsetiketter för där ligger länken. Har inte riktigt fått ordning på färgen på länkarna efter ändring av bloggdesignen och länken syns inte för att den har vit färg...;-)







De fina etiketterna med korsstygn kan man ladda ner här.
Bilderna i detta inlägg är från bloggen HeyLook, blog.heylook.fi, där du även hittar massor av DIY-tips och färginspiration! Länk här.


Gör ett fint presentkort!

Eftersom jag tycker att det är roligt att slå in julklappar fint och gärna lägger extra tid på detta gör jag det även på presentkort. Här är det ett egenskrivet presentkort jag julkitat med Lagerhaus spetstejp, lackklistermärke och ett tunt fint band!


Vårrullar & Family Living!

När jag var gravid hade jag en hemsk craving på vårrullar. Tycker fortfarande att det är sjukt gott och vill ha jordnötssås och japansk soya att doppa dem i! Denna gång avnjuts de tillsammans med färska Family Living!



Sol & spår efter Rudolf?

Solig hundpromenad med djupa härliga färger och lite av nattfrosten som låg kvar!


Vi hittade spår i skogen och undrade om det var från Rudolf?


Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Snöväntan!!!

Fjärde advent och 1 mm snö mötte oss imorse! Nu väntar vi på mera...

...nåt i stil med det här skulle passa fint till jul. Bild från förra året.


Pizza!

Hemmagjord pizza med vitlökstomatssås, champinjoner, ruccola, rödlök, serranoskinka och brieost. Supergott!


Julpyssel!

Ett enkelt men charmigt pysseltips är att göra små minijulgranskarameller att ha som bordsdekorationer, placeringskort eller som dekoration till julklappar! Jag har gjort dessa små karameller ca 10-12 cm stora och fyllt med godis!



Spetstejpen och det röda god jul klistermärket är från Lagerhaus och namnlappen är gjord med en dymoapparat.


Lakritsfudge!


Jag har gjort en fudge som verkligen blev hur lyckad som helst -lakritsfudge!
Konsistensen blev helt perfekt, inte alls sådär sockrig som en del fudge kan bli och med lagom mycket lakritssmak!

Lakritsfudge
ca 50 "lagom stora bitar"
4 1/2 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
50 g smör
1/2 dl sirap
4-6 msk lakritssås efter behag.

Smörj en form med olja. Lägg socker, grädde, choklad, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull och koka upp på låg värme tills sockret löst sig. Höj sen värmen och koka ca 7 min (gör kulprov i ett glas kallt vatten). Låt svalna tills det är något varmare än fingervarmt och vispa sedan fudgen tills den ljusnar i färgen. Häll i lakritssåsen och blanda runt. Häll upp fudgen i formen och ställ in i kylen för att stelna. Förvara svalt!

Detta är helt klart den godaste fudge jag provat att göra och gillar man inte lakrits kan man ju bara strunta i det!

Den fina röda legoasken passade utmärkt att lägga fudge i till jul!


Hyacintplantering!

Jag tycker det är roligt och fint att plantera i "alternativa" krukor och idag planterade jag en hyacint i en Marimekkoskål. Runt hyacinten band jag en boll av mossa med hjälp av bastsnöre och till dekoration har jag använt ett litet zinkhjärta och ljusrosa dekorationsnålar.



Marsipan & fudge!

I helgen bakade vi lite mera julgodis. Det blev marsipankulor med nougat och choklad och fudge på ljus choklad! Passade även på att klä glasburkar från IKEA i julkit och fylla dem med godiset! Några av fudgebitarna slog jag in i fina papper och satte ett litet band om så att de ser ut som små mini-julklappar. Tyget är från Stoff & Stil, formarna från Lagerhaus och Netto och skål kommer från Filippa K Rörstrand.





Frostmorgon i december!

Tog med kameran ut på hundpromenaden på söndagsmorgonen. Först såg det lite gråmulet ut med dåligt ljus men det blev bättre efter en stund. Frosten och dess formationer efter t ex blåst var det som fångade mitt intresse förra vintern så nu hoppas jag att det blir många tillfällen i år också så att jag kan fortsätta med det här frostprojektet!




Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Julklappsinslagning!

Efter julklappsshoppingen idag har jag slagit in några paket, så skoj!!!



Julkulor!

Idag har jag varit på julklappsshopping och hittade även några fina julkulor till granen.
Några iPhonebilder tagna under dåliga ljusförhållanden på dessa kulor kommer här...




Granklädning, pepparkakor och glöggmys!

Ikväll har vi klätt vår serbiska fina kottgran, bakat några pepparkakor till fika och nu glöggmys!





Apelsiner med nejlikor!

Jag tycker det är så fint med apelsiner pyntade med nejlikor, lite klassisk och gammaldags julkänsla liksom! Häromdagen fixade vi några apelsiner (en fördel att leta efter lite mjukare apelsiner annars kan det göra ganska ont i fingrarna efter ett tag) så att de blev riktigt juliga och ställde dem i köksfönstret. Vi gjorde två varianter, ett prickigt och ett randigt mönster. Apelsinerna är inte bara fina som dekoration utan luktar juligt också!




Granköp & julmys!

Igår var hela familjen och köpte årets gran. Zeb sa att han ville ha en stor gran, mamman ville ha en tjock, tät och tjusig gran & pappan ville helst ha en liten gran. Det slutgiltiga valet föll på en stor, tät serbisk gran med stora, kraftiga barr och små miniatyrkottar i toppen ;-) Har ingen bild på hela granen än men väl en mobilbild på de små kottarna som är jättemånga och ca 4-6 cm stora. Mycket nöjda! 


Börjar bli lite julfeeling här nu!

Foto iPhone 3GS, Hipstamatic app med Ben Watts lens & Big Up film.
Ramar Camera+ app och redigering och skuggram i Photoscape.



Inslagningsprylar till julklapparna!

Varje år brukar jag lägga ganska stor möda på att slå in julklapparna extra fint och på att hitta fina prylar och material till detta. De senaste åren har jag hittat det mesta på Lagerhaus och så även i år! Har även införskaffat en DYMO-apparat på Clas Ohlsson som jag tänkt skriva etiketterna med. Här kommer några bilder på årets material och på den sista bilden visar jag hur förra årets julklappsinslagning såg ut... 





Canon EOS 500D + Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Barnkalas med cirkus-tema!

Idag har min syster med familj haft barnkalas med cirkus-tema. De har gjort så otroligt fina dekorationer till kalaset som jag bara är tvungen att dela med mig av...



Foto & dekorationer: Stina Wångstedt & Tony Högdal. Mobilkamera, Iphone 4.


Födelsedag, pepparkakshus & julgodis!

Idag är det min födelsedag och jag har blivit fint uppvaktad av min familj! Efter gårdagens tenta känner jag mig helt blank i huvudet så idag har vi bara varit hemma och softat och ätit god mat. Har även passat på att baka lite julgodis, marsipankulor med vit choklad och små dekorationshjärtan. Hur enkelt som helst!
D och Z hade köpt ett färdigt pepparkakshus som de satt ihop igår när jag kom hem efter tentan. Detta hjälptes jag och Z åt att dekorera på kvällen. Vi brukar göra pepparkakshus efter egna mallar nästan varje år och det är oftast ett projekt som tar flera dagar. I år hade jag pepparkakshus på "att INTE göra-listan" eftersom den tiden inte finns detta år. Därför blev jag så glad när D och Z fixat ett hus iallafall!


RSS 2.0