Sista skörden!

Idag har jag skördat det sista inför hösten. Härligt, nu väntar jag bara på att få sätta nytt till våren...





Svartvitt!

Vi är väldigt förtjusta i svartvitt! Jag gillar speciellt att kombinera svartvitt med någon starkare färg som cerise, turkos eller solgult. I hemmet har vi ganska mycket svartvita saker och jag visar några favoriter som inspiration här.

Den här tavlan av Therese Sennerholt gillar jag skarpt! Skulle kunna köpa hur många som helst av hennes grafiska tryck. Se fler på hennes webshop http://www.theresesennerholtshop.se/echarge/



Litet print av Therese Sennerholt som vi har i en liten tavelsamling i trappan.



Den här tavlan pryder en hel vägg hos oss och jag och min man har själva målat den efter en illustration av Lina Göransson. Till vår hjälp att få upp bilden så stort hade vi en overheadapparat.
Fler illustrationer av Lina Göransson kan man se på hennes hemsida  http://www.reindeermountain.com/
Spot från Bolagret.



I trappan har vi spänt upp ett jättestort tyg på flera meter med svartvit rapport av Cilla Ramnek IKEA. Här är det flera ganska stora mönsterraporter som går igen men vill man ha en enda stor rapport (vilket egentligen är att föredra) finns det jättefina tyger som passar detta ändamål från Marimekko. Då får man dock lägga en slant extra till skillnad mot på IKEA... 



Viktigt att förstärka med belysning, speciellt i en trappa med dåligt ljus. Denna dubbelspot är från Bolagret och var inte helt lätt att sätta upp...



Tavla från Thornell stenhuggeri. Syns inte riktigt på bilden men tavlan har ett stort djup vilket ger en effekt jag gillar.



Svartvit plastmatta i vår hall med sicksackmönster från Brita Sweden. Har även en dörrmatta i samma mönster.
Kolla fler grejer från Brita Sweden på  www.britasweden.se/  eller köp på www.designonline.se  
   





Pappelinamatta Vera från www.designonline.se  



Skärbräda från Formverket, Designtorget. Randigt fat 50-tal, handgjort, loppis. Skål med prickar inuti IKEA.


Filippa K porslin, Rörstrand.

Muminporslin från Arabia!



Smarta små!

Jag har upptäckt en helt fantastisk bok, Smarta små upptäcker naturen från Rabén & Sjögren Redaktör Birgitta Westin och formgivare Pia Hinnerud. Boken finns t ex att köpa på http://www.adlibris.com för 168:- vilket är ett mycket bra pris. Även barnprylsaffärer säljer boken men då brukar den vara dyrare, mellan 200-300:- har jag sett att den kan kosta. Många bibliotek har den säkert även till utlåning.



Bilderna av Pia Hinnerud är helt fantastiska i boken och en del är gjorda som små serier och sagor.






Boken innehåller jättemycket intressant och lärorik fakta om djur och natur. Det gör att boken enligt mig även lämpar sig som undervisningsbok i olika barngrupper. Så ska man köpa in en bra bok på förskolan så kan denna vara ett hett tips att lägga slantarna på. Den är även kul att ha hemma både för barn och föräldrar och även ett bra presenttips!



Fakta...



Små sagor...



Vilket djur ska bort?



Boken är ett hett tips att även ta med sig ut med barnen på utflykter!


Cornelia Webb!

Jag är väldigt förtjust i smyckesdesignern Cornelia Webb och använder dagligen hennes smycken. Igår gjorde jag om några grejer jag har från Cornelia och satte ihop med ett halsband från Lindex som har en fin berlock man kan sätta ett foto i... här är resultatet...





Kedjan och berlocken är från Lindexsmycket och hjärtat och handkloven har jag tagit från ett Cornelia-armband. Kul att sätta ihop nåt eget även om det är lite att häda att plocka isär ett Cornelia-smycke...

Dessa bilder är från Cornelia-smycken, orginal och inte blandade med Lindex-grejer...
Halsband "Nina Dragonfly Necklace" i färgen brass med visselpipa, slända, handklov och pistol. Ideén med smyckena är att de ska få patina när de används och få en fin second handkänsla. Jag har haft örhängena och ett armband i tre-fyra år och de blir bara finare med tiden. Halsbandet fick jag för ett år sedan så det har inte hunnit få så mycket yta utan är fortfarande ganska blankt.









Favvoörhängen! Kolla Cornelia Webbs smycken på http://www.corneliawebb.com
Cornelia själv:










Legoförvaring!

Den här legoförvaringen är helt underbar! Har tittat efter dom i cerise på nätet men inte hittat att beställa i Sverige. Idag var vi på Toys r us och de hade ett jättesortiment! De finns i storlekarna x-tra small, small, medium och large i massa olika färger och kostar mellan 99 kr och 299 kr. Den här cerise burken i storlek x-tra small fick följa med hem och bli en vällingburk!



Toys r us sortiment! Finns även små matboxar och drickflaskor som är som legogubbar till picknic!





Här kan man t ex köpa dem på nätet: http://www.stockhome.se/, http://lekmer.se/


Ny app...

Jag har upptäckt en ny fantastisk fotoapp till Iphone, PictureShow! Man kan välja på massor av filter,ramar och även skriva text på fotona. Det som gör den så bra är att man inte behöver ta fotona genom appen utan kan hämta och redigera från sina egna orginal i telefonen. Gillart!

Här kommer några exempel på vad man kan göra...






Spegelvänd bild. Kul detalj att spegelvändningen på conversetoppen blev ett hjärta...






Upptäckte att det även fungerar att lägga in emojisar och har här lagt in en kamera istället för att skriva foto...



Kan nog bli en del grejande med den här appen framöver...

Skördar rosenbönor!

Idag har jag skördat massor av rosenbönor! Bara att spara över vintern och plantera nästa år. De är så otroligt fint mönstrade i rosa och lila!


Macrobilder!

Den här bilden har egentligen ingen superskärpa för det blåste väldigt mycket den här dagen som kortet är taget. Fast jag tycker att färgerna är så fina i fotot...



En Dalia...

Foto: Charlotte Wångstedt.
Kamera: Canon EOS 500D.
Objektiv: Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro. 
Macro Close Up-filter +2.


Perspektiv!

Det senaste har jag provat att fota i lite andra perspektiv, blir lätt att man fastnar i sitt vanliga tänk... Här har jag provat det klassiska grodperspektivet... eller kanske en halvvariant av det iallafall! En bra grej att tänka på när man fotar barn är att försöka komma ner på deras nivå. Det är ju liksom där grejerna händer och bilden blir oftast mycket intressantare och intimare. Som betraktare av bilden blir man också delaktig på ett helt annat sätt och skruvar man perspektivet lite (och kanske även beskär) blir bilden ofta mer spännande! Detta är vad jag laborerar med just nu!





Lite sol, lite sång, lite Bobbycar...




Foto: Charlotte Wångstedt.
Kamera: Iphone 3GS, Camera+ app.


Tove Jansson!

I en av mina sommarkurser, Litteraturvetenskap deckare och spänningslitteratur för barn och ungdom, har jag gjort ett avslutande fördjupningsarbete om Tove Janssons tre bilderböcker Den farliga resan, Vem ska trösta Knyttet och Hur gick det sen?
Detta efter att ha läst Den farliga resan som ingick i kursen för min snart 3-åriga son. Han blev så fascinerad av boken och fastnade speciellt för bilderna som han kunde titta på och prata om hur länge som helst.
 


Tove Janssons Hur gick det sen? Är skriven redan 1952 och layouten är gjord på ett lite speciellt sätt. Den har nämligen ”flikar” på varje uppslag där man kan se lite grann av nästa uppslag och gissa vad som sen ska hända. Varje uppslag avslutas med att författaren frågar läsaren - vad tror du att det hände sen? På det viset får läsaren en ledtråd om vad som komma skall och lämnar åt fantasin att gissa. Enligt mig en pedagogiskt kul idé även om barnen behöver bli lite större för att kunna gissa.



I den här boken finns en bild som speciellt fångar min och sonens uppmärksamhet. Det är nästan i mitten av boken där man kan se ”Hattifnattarnas hus i genomskärning” och vid bilderna vid sidan om kan man se oväder med blixtar från himlen. Tove Jansson använder sig av väderförhållanden och naturfenomen som spänningshöjare eftersom åska och blixtar är sådant som barn ofta upplever som ruskigt.

De elektriska Hattifnattarna!



Boken Vem ska trösta Knyttet? (1960) handlar om ensamhet och utanförskap och är lite sorglig. Dock är bilderna i den här boken lite gladare och starkare i färgerna än i t ex Den farliga resan. I Vem ska trösta Knyttet? är det i många fall texten som förstärker Knyttets ensamhet även om också bilderna förmedlar Knyttets utanförskap till läsaren. Jag får en känsla av att Tove Jansson i denna bok använt starka och glada färger för att visa på hur roligt ”de andra” som umgås i gemenskapen har. Denna gemenskap och fest, som Knyttet inte är delaktig i utan endast iakttar på avstånd, förstärker Knyttets ensamhet i kontrasten med de glada färgerna.



Den farliga resan (1977) var den första boken vi läste och som vi fastnade stenhårt för! Den är så speciell i både text och bild och fängslar både mig och sonen...

Den bild som vi fastnat mest för är bilden när hela gänget blir skrämda av något inne i berget och springer ut mot stupet. Den här bilden kan sonen titta på och prata om hur länge som helst. De frågor som dyker upp i anknytning till den här speciella bilden är t ex - vad är det för något läskigt mörkt med kloliknande ben som de springer ifrån och som man ser skymta inne i berget och kommer de att kunna hoppa över avgrunden? Som ett litet hopp dyker en luftballong upp längre bort, kanske ska den komma till räddning?
Vi kan som sagt prata om den här bilden hur länge som helst!

 

Enligt mig är det fina samspelet mellan text och bild som bidrar mycket till den höga kvalité som dessa böcker håller. Böckerna fascinerar inte bara barn utan även vuxna. Läser man böckerna flera gånger upptäcker man hela tiden nya saker i bild och text och det är mycket fascinerande. Texterna är dessutom väldigt finurliga och rymmer mycket väl beskrivna miljöskildringar.

Jag är mycket förtjust i dessa tre böcker och de lämpar sig mycket väl att använda till att diskutera kring i olika barngrupper. Dock är speciellt Den farliga resan enligt mig en bok mindre barn ska läsa tillsammans med en vuxen då den skapar många frågor och vidare fantasier. Dessa böcker finns oftast att låna på biblioteket då de är riktiga stilbildare och klassiker. Speciellt Den farliga resan är dock en bok man gärna vill ha i sin ägo...

Foto: Charlotte Wångstedt.


Läskingprylar!

Under sommaren har vi haft många läskingjakter och nu har vi samlat på oss lite utrustning för detta. Egentligen är allt man behöver en enkel burk med lufthål i locket men man kan ju ha fler grejer om man vill utforska läskingarna närmare...

Förstoringsglas är t ex en bra grej att ha med på läskingjakten!



Vårt läskingkit! Plastburken med blått lock är en vanlig "sockerburk" från ICA-affär för 10 :-



Läskingburk med förstoringsglas inuti från Alga som Zeb fick i present av Mormor och Morfar. Finns att köpa för ca 150:- på leksaksaffärer. På nätet kan man köpa dem på  http://www.hiko.se/. Pincett och några små plastinsekter medföljer också.















Här har vi hittat en jättefin och stor groda!



Grodor får man hålla i försiktigt...
Den här grodan var alldeles för stor för att ha i en av våra läskingburkar så vi fick bara titta på den en stund.



Och låta den bada lite...



...innan vi släppte in den i skogen igen!



Grethe Röttbolls bok Alla vill ha mat med illustrationer av Anna-Karin Garhamn är perfekt att använda till läskingjakter! Där kan man titta på olika smådjur och läsa mer om dem, kanonbra!



Foto: Charlotte Wångstedt.


Hattifnattar!

Efter att jag skrivit ett fördjupningsarbete i litteraturkursen, deckare och spänningslitteratur för barn och ungdom, om Tove Janssons böcker blev vi så förtjusta i Hattifnattarna att vi gjorde dem på väggen i plyschklisterplast...
Vi använde boken Vad hände sen? där det fanns Hattifnattar att rita av. De är så lätta att rita av och måste inte vara alls exakta så det var inga problem att rita för hand. Zeb var med och pekade ut var de olika fnattarna skulle placeras i förhållande till varandra (lite fick jag ändra efteråt för att att skapa känsla i formen fnattarna emellan men det ser ut nästan så som han bestämde...)
En av fnattarna saknar ögon på bilden och det såg jag först efteråt. Vet faktiskt inte om jag glömt det eller om det är en liten barnhand som varit där, hoppas på det förstnämnda...



Först gjorde jag ett orginal i papper som jag numrerade för att senare veta var de skulle sitta. Var jättebra att jag fotade det också för det var ändå inte helt lätt att veta var de skulle sitta även om de var numrerade...



Jag överförde dem sedan till den svarta plyschplasten som finns att köpa i välsorterade färg och tapet varuhus. Viktigt är också att inte glömma att spegelvända!
Använde både sax och skärkniv för att få ut fnattarna dock är en vanlig 15 :- skärkniv inte att föredra utan en bra skalpell är en bra investering. Den var dock försvunnen denna dag...
Jag ritade även med rödpenna där jag var tvungen att klippa/skära bort för konturerna emellan fnattarna.



Till ögonen använde jag ett hålslag och blank plast för att göra ögonen mer levande. 






Hattifnattarna på plats utanför Zebs rum!


Ekorrn satt i granen!

Idag var vi en sväng i skogen för att plocka svamp. Sprang rätt på tre ekorrungar som lekte och inte var speciellt rädda för oss. Typiskt att jag inte hade med den riktiga kameran men jag hade ju telefonen iallafall. När jag tog det här kortet var jag ca 30-40 cm ifrån ungen...



Den här ekorrungen klättrade upp för Daniels ben och rev honom så att han blödde...



Hittade massa trattkantareller men även taggsvamp och vanliga gula kantareller...



Många trattisar var ganska stora!



Till läskingburken hittade vi fem grodor och en tordyvel idag!





Fanns jättemycket fin ljung i skogen nu!


Skörd!


Skördade från våra odlingar idag! Två olika sorters gurkor, körsbärstomater, gul och röd lök. Härligt!




Solnedgång vid Vänern!

Igår såg vi solnedgången vid vänern i Söne. Så vackert!
















Foto: Charlotte Wångstedt.
Kamera: Iphone 3GS Hipstamatic app och Camera + app.











Foto: Charlotte Wångstedt.
Kamera: Canon EOS 500D.
Objektiv: Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro. 


Solnedgång på Varaslätten!


Börjar bli höstkvällar...fördelen är de djupa härliga färgerna. Här något förstärkt med tonade filter.







Och några fina löv mot härlig blå himmel...



Foto: Charlotte Wångstedt.
Kamera: Iphone 3GS med Hipstamatic app och Camera + app.


Mera barnrumsfix!

Idag var vi en sväng för att köpa present på babyproffsen och då hittade vi dessa fina figurer från Micki.



De satte vi fast på Zebs säng...



25 :- st från Micki.



Finns även fina bokstäver som som man kan kombinera som man vill eftersom varje bokstav finns i flera färger och vissa med mönster.


Hallon!

Hallonfrukost med färska hallon på yoghurten!



Röd Rudbeckia!

En av mina favoritblommor är röd rudbeckia, även kallad röd solhatt. Planterade några förra året som växt till sig och blivit riktigt fina i år. Just nu är det också mycket insekter på dem som man kan passa på att fotografera!












Rudbeckian blir nästan finare när den blommat ett tag då mittenknoppen höjer sig över blomman. Gillar uttrycket och färgen på röd rudbeckia som kan skifta från skarpt cerise till rödbrunaktig. En annan fördel är att de har så lång blomning...











Marstrand!

I helgen var vi i Marstrand. Förutom att himlen var väldigt häftig och mörk var det inget vidare fotoväder, men jag knäppte en del ändå...



Effektfull himmel! Till den här himlen hade det varit skoj att prova ett gråfilter. Det kanske kan bli en investering inför höstfotograferingen med djupa färger...












Tänk att bo på nr 13 med en sån här port...






Även om det var lite halvtråkigt väder blev det en väldigt mysig familjedag. Vi avslutade Marstrands utflykten med att köpa med färska hallon och jordgubbar och några blommor från kajen.

Foto: Charlotte Wångstedt.
Kamera: Canon EOS 500D.
Objektiv: Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro. 


Rosenbönor!

Odling av rosenbönor är mitt absolut bästa trädgårdstips om man vill ha något som växer snabbt! I år har vi tre stycken stora som växer på pelare och två till på uppväxt. Rosenbönor är väldigt snabbväxande därför lämpar de sig mycket bra när barn planterar eftersom de vill se snabba resultat. Med rosenbönorna kan man nästan se hur de växer och kollar man på morgonen och sedan jämför på kvällen så ser man stor skillnad. Rosenbönorna vill klättra så man får göra ganksa kraftiga stöd till dem men det finns ju färdiga att köpa också. En rosenböna går dessutom bra att odla på balkong i en stor kruka. I april planterar jag dem och sedan tar jag ut dem i början av juni, då har man stora rosenbönspelare hela sommaren!

 







Samma rosenböna som på första bilden men här har den växt upp på höjden. Här har jag planterat den i en odlingsbänk, vilket tar lite längre tid än i tub trugs, då den lägger så mycket kraft på att bilda rötter. Men när de väl växt upp är de ett väldigt fint blickfång mitt i trädgården!




5 liter vatten per dag är lagom för en rosenböna i solläge!
Jag brukar plantera dem i tub trugs som jag gör hål i botten på eller andra stora krukor. Sedan är det bara att fylla på med kogödsel allt eftersom så att de håller sig gröna och fina.
De stora bönorna plockar jag på hösten och sparar under vintern och sedan är det bara att sätta ner dem i jorden nästa år igen!





Rosenböna på uppväxt! Jag brukar plantera 8-10 bönor och sedan stoppa ner några till om det behövs...






Rosenböna i blomning!






Betonggjutning!

Den kreativamamman har varit och hälsat på sin kreativakompis som bland annat gjuter fantastiska saker i betong! Detta besök gav mycket inspiration då jag länge har tänkt gjuta men det inte blivit av.



När man gick runt i trädgården hittade man små skapelser lite var stans. Tog man ett varv till upptäckte man nya. Här är ett betongfat gjort på ett rabarberblad!



På grusgången ligger betongplattor där man gjutit plattor med barnens händer och fötter tryckta i betongen!  



Barnen har samlat sten på Danmarksresan och gjort en samling på trappan.



Regndroppar på piprankan...



Formar till gjutning av runda trädgårdsplattor...



En jättefin bänk gjuten i betong står utmed verandan...



...formen som man gjuter betongbänken i har man låtit en snickare bygga efter egen ritning. Under ca en vecka får man hålla betongen fuktig genom att spola 2-3 ggr per dag, därefter kan man lossa på formen. För en så här stor och kraftig bänk krävs armeringsjärn inuti för att den ska hålla och detta gäller även större krukor. 



Humlen trivs och har till och med klättrat upp på taket till uthuset.



Humlekottar!



En avlång betongkruka gör sig bra med taklök!



Stort fågelbad gjort på en sandhög...






Ett jättefint mindre fat gjort efter Hostablad...



I plommonträdet intill verandan hänger en härlig lykta med ljus man kan tända på kvällarna.






Utmed husknuten klättrar en helt fantastisk pipranka!



Fetbladsväxter klättrar och blommar mellan stenpartierna.












Härifrån åkte vi efter att ha samlat på oss mycket inspiration och kunskap till formgjutning. Skulle även vilja prova att blanda i pigment i betongen så att man t ex kan få mörkgrå krukor...
Nu är mitt mission att försöka få till det här med betonggjutning innan vintern kommer!

Alla alster är tillverkade och formgivna av den kreativakompisen och formarna har även den kreativakompisens kreativamamma varit med och ritat.

Canon EOS 500D +
Tamron AF 18-200 F/3,5-6,3 Macro.


Pärlning!

Pärlande är perfekt att satsa på när det inte är utomhusväder! Vi har gjort flera fina armband och pärlplattor är också kul. Till de små är det bra att satsa på stora pärlor med stora hål. Panduro är ett bra ställe att hitta alla pärlattiraljer på.





Trattkantareller!

Var ute ikväll för att plocka vanliga kantareller och hittade även trattkantareller! Har aldrig hittat trattisar så tidigt som i början av augusti förut...

De var många och ganska små men vi hittade faktiskt några stora också! 

Ingen jättepåse med blandade kantareller men lite grann iallafall... I läskingburken hade vi två grodor, tre tordyvlar och tre sniglar idag!


Zebbe + Mammadag!

...med lek och översov hos fina vänner!






Foto: Charlotte Wångstedt
Kamera: Iphone Hipstamatic App, Kodot XGrizzled Film och Camera+ App, Color Dodge filter!


Svartvitt!


Jag är väldigt förtjust i Therese Sennerholts grafiska tryck! Detta fick vi i julklapp av min mamma och pappa och jag skulle kunna köpa flera av dessa men vi kan ju inte ha hela huset fullt av dessa, får räcka med två stycken... Så många fina och tänkvärda tryck bara http://www.theresesennerholt.se/



Den här tavlan målade jag och min man en kväll tillsammans med några flaskor vin. Har använt oss av en overheadapparat och ritat upp trycket med blyerts först och sedan bara fyllt i med svart akrylfärg. Orginalet är gjort av illustratören Lina Göransson och vill ni titta mer på hennes fina illustrationer kan ni göra det på http://www.reindeermountain.com/ 
Spot från Bolagret.



I trappor är det ofta svårt att veta vad man ska hänga för något på väggarna. Många gånger blir det en stor och kal vägg som behöver fyllas ut. Vi har spänt upp ett stort tyg från IKEA i svartvitt rapport. Vill man satsa lite mer pengar på tyget har Marimekko flera fina mönster med rapporter på flera meter som lämpar sig mycket väl för detta ändamål.



Belysning med dubbelspot från Bolagret!


Barnrumstips!

Till Zebs rum har jag köpt bokstäver på panduro som jag sedan målat och satt på väggen...



...för att skapa djup i bokstäverna har jag målat sidorna i en annan färg, i det här fallet vitt. Har även gjort sådana här bokstäver till andra barn och då även använt strasspärlor så de blev prickiga. T ex turkosmålade bokstäver med rosa kant och med rosa strasspärlor på!



Ett annat tips är att skära ut figurer som väggdekoration i självhäftande plast. Jag har hittat flera olika sorters plast i välsorterade färg och tapetaffärer t ex vanlig blank, matt och "plyschplast". Finns självklart många färdiga figurer att köpa t ex http://vynil.com/ har många fina.
Dessa har jag ritat av från domestics fina stickers "potatoe queen 2" som finns att köpa på många tapetaffärer. Vill man titta på flera stickers är adressen: http://www.domestic.fr. Men de finns också att köpa på många av våra svenska inredningssajter, pris ca 1200:- om jag minns rätt.



På IKEA finns spännramar i trä att spänna eget tyg på för 49:-
Här har jag använt mig av sådana och satt ett tyg från Åhlens på. Går även fint att sätta tapet på dem!






Dessa figurer hittade jag på en bild i en tidning. Har ritat av dem för hand och gjort om dom lite. De är skurna i självhäftande "plyschplast" och ögonen har jag gjort i blank vanlig plast. Det är väldigt kul att skapa liv i figurer och motiv genom att använda olika plast!



Nästa projekt blir att göra i ordning ett litet kök till rummet. Basen blir en svart Briospis och svartvitt kakel som jag skär ut i självhäftande plast!


Avtryck!

Att göra hand och fotavtryck på barn (och hund) är kul! Dels är det skoj när man gör det och det är även kul att ha sparat. Ofta finns det plats för detta i färdigköpta album att bara att klistra in men man kan även rama in och ha på väggen. Gör man det i svartvitt blir det ganska grafiskt och enkelt vilket jag gillar. Har man planer på att sätta dem på väggen i barnrummet kan det vara skoj med mera färg!



Vi har använt enkel och barnvänlig färg som vi köpt i tuber på panduro. Den är lätt att tvätta bort och kan även användas som fingerfärg. Det viktigaste är att se till att det är barnvänlig akrylfärg och vill man att färgen ska hålla sådär i hundra år så ska man satsa på lite dyrare färg som är mindre ljuskänslig (T ex Rembrandts färger är bra och mycket pigmenttäta). Ska man sätta in avtrycken i album, där de inte utsätts för ljus på samma sätt, så duger billigare färg gott.



De små fyrkantiga ramarna är köpta på IKEA. De har bra och fina ramar med stort djup och till bra pris. Det kan även vara bra att ha kraftigare papper, t ex akvarellpapper fungerar bra.



Ett hett tips kan vara att passa på att göra detta nu på sommaren då man kan vara med färgiga barnfötter utomhus. För att inte tala om hundtassar...


RSS 2.0